Najava: Duhovne vježbe u šutnji kod karmelićanki BSI

sve žene, vježbe

Šutnja je ponekad mnogo snažnija od riječi. Zahtijeva od nas da osluškujemo, umjesto da samo nabrajamo sve što nas muči. Zahtijeva da zastanemo i suočimo se s mnogim stvarima. Baš zato od nje često bježimo. A u njoj nas čeka neprocjenjivo blago – ovome svjedoče mnoge duše koje su se odvažile i u tišini se susrele s Gospodinom.Duhovne vježbe u šutnji savršena su prilika za to. Jesi li spremna za Susret?

Prijave za duhovne vježbe su otvorene do 29. svibnja

U samostanu karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Zagrebu (Vrhovec 29), od 31.5. do 2.6. održat će se duhovne vježbe u šutnji na temu „Put svetosti“

Kateheze će se bazirati na duhovnom nauku bl. Marije Terezije od sv. Josipa, utemeljiteljice njihova reda. Teme će  biti o poniznosti i razboritosti, o križu i trpljenju u našem životu, o ljubavi prema Crkvi, te o kršćanskom odgoju djece. Uz osobni rad, zajedničku (sv. misa i klanjanje) i osobnu molitvu, bit će prigoda i za sv. ispovijed.

Prijave su otvorene do 29. svibnja, a prijaviti se mogu sve punoljetne osobe na e-mail: s.dijana.pucko@gmail.com.


Lea Potočar – Žena vrsna
Foto: Jessica Favaro – Unsplash

Lea Potočar
Lea Potočar

Apsolventica je psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Član je molitvene zajednice Božja Pobjeda. Vedra djevojka otmjene duše koja se trudi svakodnevno rasti u vrsnosti, brusiti darovane talente i napredovati u svetosti po zagovoru omiljenog nebeskog zaštitnika, bl. Alojzija Stepinca.