Karmelske duhovne vježbe za mlade: Nutarnji dvorac

„Slušaj ponizno ako se govori o duhovnim stvarima i upamti ono što ti može koristiti!“ Ove svevremene riječi uputila nam je sveta Terezija Avilska, obnoviteljica karmelskog reda. Taj red, po uzoru na Djevicu Mariju, želi nasljedovati Krista molitvom i služenjem i biti na raspolaganju zajednici. U vremenu došašća, dok iščekujemo Novorođenog Kralja i svoje srce pripremamo za njegov drugi dolazak, razmišljajmo i kako darovano slobodno vrijeme tijekom božićnih i novogodišnjih praznika iskoristiti za duhovni rast i napredak.

Kada i gdje?

Pozivamo vas stoga da se odazovete karmelskim duhovnim vježbama za mlade od 18 do 35 godina, djevojke i mladiće, koje će se održati od 3. do 5. 1. 2020. u samostanu karmelićanki Božanskog Srca Isusova na Vrhovcu 29, u Zagrebu. Tema je “Nutarnji dvorac”, prema duhovnosti sv. Terezije Avilske. Mladi danas čeznu za dubljom duhovnošću, i za susretom s Bogom u svojoj nutrini. sve informacije i prijave su na moj mail. program se sastoji od kateheza, rada u grupi, osobnog rada, zajedničke i osobne molitve, klanjanja, sv. mise, ispovijedi, rekreativne večeri.

Odazovite se i zavirite u nutarnji dvorac svoje duše!

Stavite se pod neprestanu zaštitu Presvete Djevice na putu života, postavite sebi stalno „odredište“ kršćanskog ponašanja, satkanog od molitve i nutarnjeg života. Uronite u duhovnost svete Terezije Avilske čije je srce gorjelo za Krista! Kao što neobrađeno polje, i kad je zemlja dobra, rađa samo korovom i dračem, isto tako i ljudsko srce – rekla je velika svetica karmelskog reda i prva naučiteljica Crkve. Neka vam te njene riječi poticaj za prijavu na ove duhovne vježbe. Pozivamo vas: preorite darovana polja i Bogu na slavu donesite mnoge plodove!

nutarnju dvorac

Za sve ostale informacije o ovom događaju te za prijave, možete se javiti sestri M. Dijani do 31. prosinca na e-mail: s.dijana.pucko@gmail.com


Ivana Foretić – Žena vrsna

Print Friendly, PDF & Email
Ivana Foretić

Gospodin joj je na žarku molitvu odgovorio brižnim i vjernim suprugom s kojim podiže petero djece. Zaljubljenica je u knjige, kazalište, ljepote glasa, povijest... i sport. Uživa u svakodnevici tražiti lice Božje, stremiti ispunjenoj ženstvenosti i biti majka kod kuće.