Posebna mama

Lijepa mama

Lijepa mama

Krenule su promjene, trening po trening, zakoračila sam dobrim putem. I polako opet Gospodin gradi novu mene. Zdrava mama je i lijepa mama.

dvije godine

Dvije godine poslije

Ponekad nas u životu snađu kušnje tako velike da vidimo kolika je naša nemoć. Ruža, mama posebnog djeteta, prolazila je tako razdoblje – umor tijela i duše. Sada, dvije Godine poslije, svjedoči o jednoj sasvim novoj Ruži. Svjedoči o promjenama koje je Gospodin učinio u njoj, potpuno svjesna da je sve dobro – Njegova milost.

vjetrenjače

Molitva ispod vjetrenjače

U jednom trenutku preplavila su je bolna svjedočanstva posebnih roditelja. Pomisao na mnoge borbe, pitanja, odluke i teškoće koje će se pojaviti. I tada je, kao i uvijek, razgovarala s Gospodinom i Majkom Marijom.

dao autizam

Tko je mom sinu dao autizam?

Kao dijete što se suočava s velikim uznemirenim morem – osjećala sam da jednako tako stojim sa svojim sinom. Gledam te nemirne i duboke vode. A kročiti nam je unutra. Bogu hvala, naš Gospodin hoda po vodi! 

prema Nebu

Uskim putem prema Nebu

Počela sam gledati svoje postupke ne kritički nego kroz konstantan ispit savjeti. Ispit koji ne osuđuje nego poziva da stari život isperem sa sebe. Da kleknuvši u ispovjedaonici zbilja kleknem pred Gospodina i molim Ga kako za oproštenje grijeha, tako i za bolju sebe. Njemu sličniju.

dječaka

Osjetljivo je srce majke

Slabosti su Gospodinove majčinske suze i pouzdanje očevo. Istinitost ovih riječi iskusila je i naša Ruža. U jednom trenutku bolnog srca, potražila je i pronašla utjehu u Svetom pismu.

minut

Samo jedna minuta

Zamislim… ali suze me prekinu. To je dječak kojeg ne poznajem. To nije njegov ni moj život. Osjetim da Bog razumije te vruće suze što mi pobjegnu i odaju bol.

sin suza

Sin suza

Jer doći će dan kad mene više neće biti tu. Kad će usnuti sva moja ljubav prema njemu, usnut će ove moje budne oči… Otići ću Onome kojemu oduvijek pripadam. A njega ću ostaviti tu.