Očinstvo

molitve za očeve

Svakodnevne molitve za očeve

Otac je u svojoj obitelji i svećenik i prorok i kralj. On prema uzoru u Isusa Krista svoje malo stado vodi, služi mu i blagoslivlja ga. Donosimo vam dvije molitve blagoslova kojima otac može moliti za zaštitu svoje obitelji.

25 Shares
Dar očeva blagoslova

Dar očeva blagoslova

Najveći dar koji otac može dati svome djetetu, posebno svome sinu, jest blagoslov. Ne podcjenjujmo i ne zanemarujmo dar očeva blagoslova!

219 Shares
Očevi, duhovno zaštitite svoju djecu!

Očevi, duhovno zaštitite svoju djecu!

Pitamo se kako zlo ulazi u naše obitelji, a smatramo se dobrim katolicima. U ovom zanimljivom i poticajnom članku pronađite odgovor kako na najbolji način zaštiti svoju obitelj. Bog nam je već dao rješenje. Očevi, ovo je za vas!

195 Shares
Očinstvo, ljutnja i svetost

Očinstvo, ljutnja i svetost

Kada shvatimo da bližnji slični nama prolaze kroz ista iskušenja u odgoju djece i životu, tada uza se imamo suputnike uz čiju pomoć rastemo u svetosti. Naš je najvažniji životni suputnik Bog. Iz perspektive jednog oca otkrivamo kako se suočiti s ljutnjom i hodati pravim putom.

31 Shares
rad

Zašto rad donosi smisao obiteljskom životu?

Koja je svrha rada i kako je rad povezan s opstankom obitelji? Što je to ekonomija domaćinstva? Pročitajte osvrt na encikliku „Rerum Novarum“ koja iznosi važnost muškarčeva rada, povezanosti rada s obitelji te koje su opasnosti anti-obiteljske politike.

61 Shares
Pravila za katoličke očeve, tata, otac, katolički, katolik, djeca

Pravila za katoličke očeve

Što to znači da ti kao katoličkom ocu „dobro ide“? Što možemo učiniti kako bismo ostali vjerni pozivu na očinstvo? Pročitajte razmišljanja jednog predanog katoličkog tate.

134 Shares
oca obitelji

Poziv na svetost u životu oca obitelji

Po čemu je sličan monaški život i život oca obitelji? Što je zajedničko monahu i ocu obitelji? Kako živjeti poziv oca obitelji imajući na umu krajnji cilj – vječno spasenje? Uklapa li se služenje u ulogu oca kao glave obitelji?

103 Shares