Očinstvo

katolički dan očeva

Blagdan sv. Josipa je katolički Dan očeva

Otac u obitelj važna je karika u prenošenju vjere. Djeca u svojem ocu vide uzor ponašanja i prakticiranja vjere. Ono što nauče tijekom djetinjstva, djeca će vrlo vjerojatno ponijeti sa sobom kada započnu samostalan život. Saznajte koje su glavne smjernice koje bi svaki otac trebao imati na umu.

601 Shares
čestitke Dan očeva

Izradite s djecom originalne poklone i čestitke za Dan očeva

Baš kao što majke vole dobiti na poklon buket cvijeća ili čestitku kao iskaz ljubavi i zahvalnosti tako i očevi vole s vremena na vrijeme dobiti svojevrsno priznanje za sve što daju svojoj obitelji. Dan očeva izvanredna je prilika da male dječje ručice uz pomoć majčinih ideja i vodstva pripreme veselo iznenađenje za ovaj dan.

48 Shares
molitve za očeve

Svakodnevne molitve za očeve

Otac je u svojoj obitelji i svećenik i prorok i kralj. On prema uzoru u Isusa Krista svoje malo stado vodi, služi mu i blagoslivlja ga. Donosimo vam dvije molitve blagoslova kojima otac može moliti za zaštitu svoje obitelji.

45 Shares
Dar očeva blagoslova

Dar očeva blagoslova

Najveći dar koji otac može dati svome djetetu, posebno svome sinu, jest blagoslov. Ne podcjenjujmo i ne zanemarujmo dar očeva blagoslova!

259 Shares
Očevi, duhovno zaštitite svoju djecu!

Očevi, duhovno zaštitite svoju djecu!

Pitamo se kako zlo ulazi u naše obitelji, a smatramo se dobrim katolicima. U ovom zanimljivom i poticajnom članku pronađite odgovor kako na najbolji način zaštiti svoju obitelj. Bog nam je već dao rješenje. Očevi, ovo je za vas!

195 Shares
Očinstvo, ljutnja i svetost

Očinstvo, ljutnja i svetost

Kada shvatimo da bližnji slični nama prolaze kroz ista iskušenja u odgoju djece i životu, tada uza se imamo suputnike uz čiju pomoć rastemo u svetosti. Naš je najvažniji životni suputnik Bog. Iz perspektive jednog oca otkrivamo kako se suočiti s ljutnjom i hodati pravim putom.

31 Shares
rad

Zašto rad donosi smisao obiteljskom životu?

Koja je svrha rada i kako je rad povezan s opstankom obitelji? Što je to ekonomija domaćinstva? Pročitajte osvrt na encikliku „Rerum Novarum“ koja iznosi važnost muškarčeva rada, povezanosti rada s obitelji te koje su opasnosti anti-obiteljske politike.

61 Shares