Očinstvo

Očevi, duhovno zaštitite svoju djecu!

Očevi, duhovno zaštitite svoju djecu!

Pitamo se kako zlo ulazi u naše obitelji, a smatramo se dobrim katolicima. U ovom zanimljivom i poticajnom članku pronađite odgovor kako na najbolji način zaštiti svoju obitelj. Bog nam je već dao rješenje. Očevi, ovo je za vas!

Očinstvo, ljutnja i svetost

Očinstvo, ljutnja i svetost

Kada shvatimo da bližnji slični nama prolaze kroz ista iskušenja u odgoju djece i životu, tada uza se imamo suputnike uz čiju pomoć rastemo u svetosti. Naš je najvažniji životni suputnik Bog. Iz perspektive jednog oca otkrivamo kako se suočiti s ljutnjom i hodati pravim putom.

rad

Zašto rad donosi smisao obiteljskom životu?

Koja je svrha rada i kako je rad povezan s opstankom obitelji? Što je to ekonomija domaćinstva? Pročitajte osvrt na encikliku „Rerum Novarum“ koja iznosi važnost muškarčeva rada, povezanosti rada s obitelji te koje su opasnosti anti-obiteljske politike.

Pravila za katoličke očeve, tata, otac, katolički, katolik, djeca

Pravila za katoličke očeve

Što to znači da ti kao katoličkom ocu „dobro ide“? Što možemo učiniti kako bismo ostali vjerni pozivu na očinstvo? Pročitajte razmišljanja jednog predanog katoličkog tate.

127 Shares
oca obitelji

Poziv na svetost u životu oca obitelji

Po čemu je sličan monaški život i život oca obitelji? Što je zajedničko monahu i ocu obitelji? Kako živjeti poziv oca obitelji imajući na umu krajnji cilj – vječno spasenje? Uklapa li se služenje u ulogu oca kao glave obitelji?

94 Shares
uloga oca

Iskonska uloga oca

Očevima modernog doba teško je preuzeti ulogu glave obitelji, a da ne naiđe na osudu svijeta. No, katoličkim se očevima nudi milost za spasenje svoje obitelji.

260 Shares