Oznaka: Aktualno

Susreti u Riječi

„Susreti u Riječi“

Novitet u Splitu – „Susreti u Riječi“, biblijski su kružoci za odrasle u duhu nove evangelizacije. Organizira ih udruga Teofil – alumnija Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

na otoku

Kamp za mlade na otoku Olibu

Ljeto je vrijeme odmora, ali i prebivanja u Gospodinu koji nam jedini daje pravi odmor. Ako želiš svoje ljeto upotpuniti duhovnim isustvom, imamo nešto za tebe.

za radost

Dragi Vatreni, hvala za radost

Neopisivo je bilo biti kap u moru ljudi čija su srca jučer kucala zajedno. Čije su ruke neumorno pljeskale. Čije su usne skandirale samo jedno. Naš je ponos jučer bilo nemoguće izmjeriti. Našu ljubav nemoguće opisati. Ujedinio nas je nogomet. Hvala, Vatreni! Hvala što su nam srca gorjela za Hrvatsku!

Marijanski zavjet za Domovinu

Marijanski zavjet za domovinu – zašto je više od hodočašća?

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu, koju su osnovali mladi i branitelji, pokrenula je 2015.g. zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske. Hočašće je namijenjeno svim generacijama, i svatko može ugraditi svoj doprinos – onoliko koliko može – hodom, molitvom za hodočasnike ili pripremom okrijepe za njih dok prolaze kroz razna mjesta diljem Hrvatske.

pjat

Pjat pun jubavi i zdravja

U jednom malom ribarskom mjestu na otoku Čiovu već drugu godinu provodi se projekt prikupljanja sredstava za „Marijine obroke“. Pedagoginja Osnovne škole „Slatine“ vam predstavlja ovaj hvale vrijedan projekt koji dječja srca otvara za vršnjake u potrebi. Pridružujemo joj se i mi u pozivu svima koji mogu da 5. svibnja uklope svoju obiteljsku svakodnevnicu u jednu lijepu humanitarnu priču.

feministi žele

Zašto feministi žele izokrenuti priču o sv. Mariji Magdaleni?

Krasne plave kose koja joj u slapovima pada niz leđa, ova žena grešne prošlosti, u umjetnosti mahom prikazana u podnožju Križa u društvu Majke Božje, prividno je dobar biblijski „materijal“ za oslikavanje žene po mjeri feminizma – pritajeno senzualna, neovisna o muškarcima, a opet tako značajna u tom „muškom svijetu“