Oznaka: Aktualno

nasilje nad

Nasilje nad ženama u Hrvatskoj nije se smanjilo

Prenosimo dio priopćenja s tiskovne konferencije “Istina o istanbulskoj” održane u petak, 12. travnja u 11 sati u Hrvatskome saboru.  Povodom navršene godine dana od izglasavanja Istanbulske konvencije, inicijatori spomenute inicijative zaključili su kako se nasilje nad ženama još nije smanjilo. No, nešto se ipak promijenilo. Evo što su oni primijetili i na što nas pozivaju. 

Susreti u Riječi

„Susreti u Riječi“

Novitet u Splitu – „Susreti u Riječi“, biblijski su kružoci za odrasle u duhu nove evangelizacije. Organizira ih udruga Teofil – alumnija Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

na otoku

Kamp za mlade na otoku Olibu

Ljeto je vrijeme odmora, ali i prebivanja u Gospodinu koji nam jedini daje pravi odmor. Ako želiš svoje ljeto upotpuniti duhovnim isustvom, imamo nešto za tebe.

za radost

Dragi Vatreni, hvala za radost

Neopisivo je bilo biti kap u moru ljudi čija su srca jučer kucala zajedno. Čije su ruke neumorno pljeskale. Čije su usne skandirale samo jedno. Naš je ponos jučer bilo nemoguće izmjeriti. Našu ljubav nemoguće opisati. Ujedinio nas je nogomet. Hvala, Vatreni! Hvala što su nam srca gorjela za Hrvatsku!

Marijanski zavjet za Domovinu

Marijanski zavjet za domovinu – zašto je više od hodočašća?

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu, koju su osnovali mladi i branitelji, pokrenula je 2015.g. zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske. Hočašće je namijenjeno svim generacijama, i svatko može ugraditi svoj doprinos – onoliko koliko može – hodom, molitvom za hodočasnike ili pripremom okrijepe za njih dok prolaze kroz razna mjesta diljem Hrvatske.