Oznaka: Biti jedno

pismo mužu

Pismo mužu jedne sasvim obične supruge

Ponekad nam se dogodi da smo najmanje pažljivi prema onima koji su nam najbliži. Jer… Suprug ionako zna da ga volim, da mu se divim, da mi je žao kad ga povrijedim. Jedna supruga je poželjela svom mužu to i izraziti – pismom.

ne voliš

Ono nešto što ne voliš kod svog supruga

Brak je dvoje nesavršenih ljudi koji tek uče ljubiti. Što činiš kad te pogode nesavršenosti tvog muža? Kako jednu takvu situaciju pretvoriti u priliku za rast u međusobnoj ljubavi i korak na putu svetosti?

romantičan

Otkrijte načine da i vaš brak bude romantičan i strastven

Što za vas znači riječ romantika? Kakav joj predznak dajete? Izazivamo vas da unesete dašak romantike u svoj brak i to preko sitnica koje čine razliku u svakodnevici. A da ne bi ostalo samo na izazovu, u nastavku pročitajte i savjete kako to ostvariti.

sretnima

Zašto vas brak ne može učiniti potpuno sretnima?

Što je sreća? Tražite li je u braku? Jeste li je našli? Možda je problem u tome što je tražite na krivom mjestu. Brak nije sredstvo koje će vama pomoći da budete sretni, ali vam može pomoći da postanete sveti.

tradicija je dom, zena, majka, zena vrsna

Natalia Sanmartin Fenollera: “Mjesto na kojem se prenosi tradicija je dom”

Donosimo vam intervju s Nataliom Sanmartin Fenollera, španjolskom novinarkom i novom književnom zvijezdom. Njen prvjenac Buđenje gđice Prim, koji je prošle godine izašao i na hrvatskom u izdanju nakladne kuće Verbum, postigao je izniman uspjeh u svijetu. Kroz topao i privlačan roman Natalia na nenametljiv način progovara o velikim i dubokim temama koje su važne za svaku ženu, posebno majku. Otkrijte o čemu smo razgovarale!

bolji otac

Pomažem li suprugu da bude bolji otac?

Na blagdan sv. Josipa, Isusovog zemaljskog oca, slavimo i Dan očeva. Osim što možemo pomoći djeci da razvesele tatu na ovaj dan, možemo se preispitati koliko pomažem svom suprugu da bude dobar otac.

Svi se mi vjenčamo za pogrešnu osobu

Svi se mi vjenčamo za pogrešnu osobu

Kada se zaljubimo i odaberemo svoga bračnoga partnera, zanimljivo je kako taj poseban muškarac ili posebna žena odjednom može iznijeti sve naše mane na vidjelo. Znate, sve one nesavršenosti koje toliko grčevito želimo zaštititi i zadržati u tajnosti.

rizik

Kako reagirati u situacijama bračnog sukoba

Svaki bračni par prolazi kroz sukobe i to je normalno. Međutim, o reakcijama supružnika u tim situacijama ovisi hoće li sukob postati temelj za bračne probleme ili prilika za izgrađivanje odnosa.