Oznaka: Biti majka

oživjeti vjeru

Kako oživjeti vjeru u obitelji tijekom ljetnog odmora

Krajem nastavne godine zatvaramo sezonu užurbanog ritma i organiziranog dnevnog rsporeda. Laganija i opuštenija atmosfera, međutim, donosi potencijalnu opasnost zapostavljanja molitvenog života. Otkrijte kako doskočiti ovom izazovu i uklopiti drugačiju organizaciju.

tradicija je dom, zena, majka, zena vrsna

Natalia Sanmartin Fenollera: “Mjesto na kojem se prenosi tradicija je dom”

Donosimo vam intervju s Nataliom Sanmartin Fenollera, španjolskom novinarkom i novom književnom zvijezdom. Njen prvjenac Buđenje gđice Prim, koji je prošle godine izašao i na hrvatskom u izdanju nakladne kuće Verbum, postigao je izniman uspjeh u svijetu. Kroz topao i privlačan roman Natalia na nenametljiv način progovara o velikim i dubokim temama koje su važne za svaku ženu, posebno majku. Otkrijte o čemu smo razgovarale!

ispit savjesti za majke

Ispit savjesti za majke – po čemu je poseban?

Svakodnevni ispit savjesti važna je stavka u životu svakog katolika koji ozbiljno shvaća Božji poziv na svetost. Donosimo vam ispit savjesti koji je svojom formom i smjernicama prilagođen majkama i životnim situacijama s kojima se one susreću.

ženu i

Crkva ljubi ženu i majku, nositeljicu obitelji – uskrsna poruka nadbiskupa Barišića

Splitsko – makarski nadbiskup, monsinjor Marin Barišić, prigodno je poslao uskrsnu poruku vjernicima. Monsinjor Barišić šalje ovu poruku isprepletenu aktualnim događanjima, ali posebno nadahnutu Božjom Riječi i svime onim što bismo kao nepokolebljivi vjernici morali i sami zagovarati. Primimo mudrost i nadu za budućnost uz pomoć Duha Svetoga i vodstvo naših pastira.