Oznaka: Priče

Ženo, zašto plačeš? Marija Magdalena, prazan grob, tuga

Ženo, zašto plačeš?

Tako smo često tužni, frustrirani, zabrinuti. Pritišće nas teret života. Zastani, promisli odakle zaista ta tuga i kako je ublažiti.

Ljubiš li ga, velika subota, ljiljana ćosić

Ljubiš li Ga?

Zastani danas uz Isusov grob. Odboluj preveliku cijenu kojom smo otkupljeni. Boluj, ali s nadom jer On će već sutra uskrsnuti.

ljepota križa, patna, povrijeđenost

Ljepota Križa

Stvoreni smo za radost, ali jesi li ikada razmišljala o tome da i križ može biti radost? Radost sudjelovanja u patnji Kristovoj. Dok pripremaš svoje srce za događaj muke Gospodina našega Isusa Krista, promišljaj o ovome.

stariji sine

Stariji sine, imaš li hrabrosti moliti da se tvoj brat vrati?

Kad zamišljaš kraljevstvo nebesko, postoji li neka osoba koju tu nikako ne bi mogao smjestiti? Jesi li otpisao neke ljude? Imaš li hrabrosti, stariji sine, moliti da se tvoj brat vrati? Neka ti ovo bude ispit savjesti da spoznaš za koga trebaš još žarče vapiti Gospodinu.

raduj

Budi radosna

Radost je plod Duha Svetoga, ona bi trebala biti obilježje svakog kršćanina. Teško je uvijek biti radostan, ali lakše je kada malo promijenimo pogled na svijet.

ring

Ring u kojem se bori molitvom

Svako nas jutro Bog poziva da prije svih izazova kojima ćemo biti poslani, dođemo k Njemu da nas pripremi za borbu. Da nas pripremi za ulazak u ring. Koliko vremena provodiš duhovno se pripremajući za dan koji je pred tobom?

Znači tako je izgledalo moje otkupljenje

Znači tako je izgledalo moje otkupljenje

Dok je prolazio muku i disao posljednjim uzdasima, tebe je imao na umu. Ne dopusti da ti Kalvarija bude daleka. Da bude za nekoga drugoga. Ona je za tebe. Uvijek je to bila.

evo čovjeka

Danas se ponovno izgovara: Evo čovjeka

Danas se izgovara Evo čovjeka, a ti budi uz Majku. Zagrli Majku i časti njene skute koji su natopljeni suzama čitavog jednog čovječanstva. Danas se izoži i kaži: To je moj čovjek. Ja sam Kristov. Isusov Kristov i ničiji više.

Ljubav je univerzalan jezik svakog pojedinca

Ljubav nas rastapa

Toliko je puno definicija ljubavi danas. Donosimo jednostavno, toplo promišljanje o ovoj pojavi kojoj svi znamo ime, svi znamo kako se osjeti, a ipak, svima nam je teško pretočiti je u riječi.