Oznaka: Priče i molitve za djecu

Kišna čarolija

U proljetni dan kojeg je stvorio Bog, maleni Oblak naučio je letjeti i shvatio svrhu svoga postojanja. Uz ovu nježnu priču naše Ljiljane potaknite svoju djecu na zahvalnost Stvoritelju.

prva pričest, o prvoj pričesti u svibnju

Isus je saša u naša srca te prve nedije u svibnju

U sjećanje o našoj mladosti i kako je to bilo kad smo prvi put primili Isusa vraća nas Marija Grgić živim uspomenama o Prvoj Pričesti. Dok pripremamo danas našu djecu na ovaj važan susret, obnovimo i mi sami ovaj neprocjenjivi dar našeg Gospodina.

lectio divina za djecu

Lectio divina za djecu

Sveto čitanje ili lectio divina oblik je molitve nad svetim tekstovima. Prilagođen djeci, on postaje odličan način kako ih naučiti meditaciji. Može se provesti kroz četiri koraka, ali njegova osnovna svrha jest razgovor s Bogom.

1 Shares
na dvoru

Na dvoru

Na dvoru jednog malog dalmatinskog mista, dica su smišljala svoje igre u blatu, karala se i mirila i živili su skupa s odraslima složno ka u jednom velikon dvorcu. A onda je jednom tribalo poklonit svoje igračke siromašnima…

budi

Molitva za dar majčinstva

U tišini svoga srca jedna ponizna duša vapi Bogu i predragoj Gospi u molitvi za dar majčinstva. Nema ljepšeg od iskrenog izlijeva najskrovitijih misli, a naša ih je čitateljica povjerila nama. Prepustimo se ovom nježnom prikazanju životnog križa Nebesima.

postaja

Križni put za djecu

Može li Isusu biti nešto draže od ljubavi djece? Sutra je prilika da izmolite križni put s djecom i tako zajedno Isusu pokažete ljubav.