Oznaka: Svjedočanstva

svjedočanstvo o smrti oca

Svjedočanstvo o smrti oca: Kad naše snage prestaju, Božja milost počinje

Najveći trenutci ljudskog života zasigurno su njegov početak, ali i svršetak na ovoj zemlji. Kao što u posebnom raspoloženju i atmosferi taj život dočekujemo, tako bismo ga trebali i otpraćati. Dostojanstveno, s puno ljubavi, pažnje i podrške. I dok toliki naši stariji članovi obitelji odlaze u otuđenosti domova za stare i nemoćne, vrlo često potpuno sami i zaboravljeni, ova žena je odlučila boriti se za dušu svog oca i otpratiti ga u Vječnost unatoč svim otegotnim okolnostima vlastitog života.

sveti antun

Sveti Antun je bio utočište moga slomljenog srca

Ovaj veliki „Svetac svega svijeta“, kako ga općenito nazivamo, jednoj je ženi bio utočište za slomljeno srce. Ako ste mislili da sv. Antun pomaže samo kad izgubite neku stvar, varate se. Njoj je pronašao „izgubljenog“ muža.

bolest 21. stoljeća

Nebesko lječilište za bolest 21. stoljeća

Prema mišljenju stručnjaka, bolesti koje su rapidno u porastu među svjetskim stanovništvom nisu bolesti koje ćete lako prepoznati po nekim vanjskim simptomima. To su bolesti mentalnog zdravlja koje poput moderne kuge razaraju duh današnjeg čovjeka. Čitateljica Nikoleta ozdravila je od ove moderne kuge dajući Bogu šansu koristeći najmoćnije među lijekovima – sakramente.

s. Sunčica Kunić: Dijagnoza karcinoma dopustila mi je iskustvo blistave slobode u bespomoćnosti

Kad je dobro, sve je naoko smisleno. Naoko. Traganje za smislom treba moje vrijeme i moju nemoć, ispuštanje konaca kojima usmjeravam tuge i radosti. Dok imaš, imaš. Kad nemaš, kad ti se otme, onda boli. A ljudi, k’o ljudi. Zamisliš se tek kad boli. Kad te bol iznenadi. Kad te bol na tren paralizira i prelomi brane koje su te čuvale od bujica svijeta, od bujica sebe. Kreneš opet, jer vidiš da ima snage. Osjetiš kako se rađa. Samo ti se oči promijene. Budu mirnije i dublje.