Oznaka: Zdravlje djece

Kako pomoći djetetu s problemom mokrenja u krevet

Kako pomoći djetetu s problemom mokrenja u krevet

Mokrenje u krevet može biti veliki izazov za cijelu obitelj, ali postoje načini kako uspostaviti razumijevanje i pozitivan stav. Novim metodama i pristupima djeca više ne moraju osjećati sram zbog postojećeg problema, a roditeljima donose praktična rješenja.

ozljede glave

Ozljede glave – kako procijeniti traumu

Roditelji se u slučaju djetetova pada najčešće brinu oko ozljede glave zbog straha od mogućih oštećenja mozga – krvarenja ili potresa mozga. Ovakva oštećenja stvaraju pritisak na mozak koji se očituje određenim vanjskim znakovima. Pročitajte na što obratiti pozornost i koji su zabrinjavajući znakovi.

Vodič u slučaju uboda kukaca

Vodič za pomoć u slučaju uboda kukaca

Proljeće je razdoblje kada djeca više slobodnog vremena provode na otvorenome, u prirodi, gdje je veća mogućnost uboda kukaca ili pauka. Pripremite se na moguće situacije informirajući se o simptomima i prevenciji infekcije.

opasnost visoke temperature

Opasnost visoke temperature kod djece

Visoka temperatura kod djece često izaziva strah i zabrinutost roditelja. Koje su vrijednosti na koje bismo trebali obratiti pozornost i koje su zablude, saznajte u kratkom prikazu najvažnijih činjenica o ovom problemu.

Transrodna ideologija, rodna ideologija, istanbulska konvencija, spol, rod

Transrodna ideologija je zlostavljanje djece

Problem rodne i transrodne ideologije postaje sve veći. Dok neoliberalni pokreti zastupaju i promiču tzv. slobodu odabira i pozivaju na toleranciju, istovremeno se prikrivaju znanstvene činjenice o opasnosti i posljedicama kojima su izložena indoktrinirana djeca. Donosimo stručan osvrt dr. Michelle Cretella koji se može pronaći na društvenim mrežama.

povrće

Navika zdrave prehrane kod djece

Sve je veća osviještenost roditelja o potrebi zdrave prehrane kod djece. Iznimno je važno djeci uvesti raznoliku hranu tijekom dana, međutim, događa se i da djeca takvu hranu odbijaju. Na koji način možemo razviti navike zdrave prehrane kod djece?