• Jedinstvena si

  Znaš li koliko si posebna? Znaš li da se ne moraš uspoređivati s drugima? Ne, zato jer te Bog takvu voli, takvu te stvorio. Stvoritelj je htio da budeš upravo takva, jedinstvena, neponovljiva.

  29
 • Misterij kršćanskoga braka: Felix i Elisabeth Leseur

  Priču koju ćete upravo pročitati svaki bi ugledni izdavač odbio zaključivši da je preuveličana, pa čak i nevjerojatna. Međutim, ta je priča nešto što ne pripada ovom svijetu; ona govori o dubljoj stvarnosti, stvarnosti u kojoj vrijede drugačija pravila.

  39
 • Je li zaista onaj pravi ili samo priželjkuješ?

  U današnjem svijetu instant-rješenja može biti teško razlučiti odgovora li ti osoba s kojom si u vezi ili je sve samo znak da si se odlučila pomiriti i zadovoljiti s tim što imaš. Donosimo smjernice koje bi mogle pomoći u odluci.

  53
 • Što nas sprječava da budemo uspješni u radu i odmoru?

  Često iskusimo da se trudimo svim silama, a posao nam ne uspijeva. I ne samo to! Katkad nam ne uspijeva ni odmoriti se. Dobro je truditi se svim silama, dapače, pozvani smo dati maksimum u izvršavanju dužnosti svog poziva. No, ako se ponašamo kao da...

  51
 • Ogovaranje – test na kojem je lako pasti

  Koliko vam se puta dogodilo da niste htjeli ogovarati, a ipak ste se našli usred rasprave o tuđim dijelima? Prirodno je da želimo važnu vijest podijeliti s drugima, no često se dogodi da na kraju ipak samo ogovaramo, koliko god to bilo teško priznati. Donosimo...

  57
 • Kako je vladavina osjećaja dovela do relativizma

  Glagol „osjećati“ na brojnim je mjestima zamijenio glagol „misliti“. Na prvi pogled se čini kao da su ova dva glagola sinonimi. Ali ako ih malo bolje sagledamo, ispod bezazlene semantičke pogreške, uočavamo društvenu promjenu. Društvo koje „osjeća“ nije društvo koje „misli“. U svijetu osjećaja ne...

  43
 • Kako biti dobra svekrva – najvažnije stvari koje su temelj sjajnog odnosa

  Odnos svekrve i snahe jedan je od međuljudskih odnosa kojim su često obje strane nezadovoljne i traže krivca za to u onom drugom. U ovom tekstu jedna snaha piše o tome koji su postupci njezine svekrve pomogli ostvariti dobar odnos svekrva-snaha.

  84
 • Očuvanje emocionalne čistoće

  Je li vam poznat pojam emocionalne čistoće? Što znate o tome? Jeste li svjesni opasnosti u koje vas stanje emocionalne nečistoće može dovesti? Autorica je svoje iskustvo poslušanog predavanja zabilježila u pet točaka u kojima sebi i nama govori što ne bismo trebali činiti ako...

  94
 • Perfekcionizam – zašto bismo ga trebali prevladati?

  Zašto bismo uopće trebali prevladati perfekcionizam? Zar nas i sam Isus Krist ne poziva da budemo „savršeni kao Otac nebeski“? Katolički psiholog i terapeut, izvrstan poznavatelj Teologije tijela, daje jasne i konkretne odgovore na ova pitanja.

  89
 • Mjesečna proslava datuma vjenčanja

  Svi bračni parovi slave godišnjicu braka. No, jeste li razmišljali o mjesečnoj proslavi datuma vjenčanja? Ako ste odmah pomislili da je to prečesto i neizvedivo, promislite o tome još jednom – čitajući ovaj tekst.

  114