Napravite sami svoj vlastiti balzam za usne

balzam za usne

Njega tijela ne prestaje nikada. S dolaskom hladnijeg vremena, jedan komadičak kozmetike tada stupa na scenu – balzam za usne. Nema mi većeg zadovoljstva nego spraviti sa svojom princezom najukusniji balzam za usne koji lijepo miriše i njeguje i uistinu ga nije teško napraviti.

Potrebni sastojci su:

  • 3 g  pčelinjeg voska
  • 4 g kokos maslaca
  • 8 g kakao maslaca
  • malena posudica za balzam

Priprema:

  1. Na laganu vatru se stavi lonac koji smo napunili vodom 1/4, u taj se lonac stavi staklena zdjelica s pčelinjim voskom i lagano se zagrijava. Dodajemo ostale maslace i sve lagano miješamo.
  2. Kad se sve otopi, možemo dodati gram kakaa u prahu ili 3-4 kapi eteričnog ulja (slatke naranče ili paprene metvice) i promiješati.
  3. Ambalažu za balzam se može kupiti u nekim trgovinama, putem interneta ili reciklirati od nekog starog balzama.
  4. Otopljena ulja i maslace ulijemo u čistu ambalažu i ostavimo da se ohladi. Kada je hladno, zatvara se i spremno je za upotrebu.

Ovaj balzam je i super poklon, za velike i malene. Moja djevojčica je oduševljena ovim balzamom kojeg radim samo za nju.


Ljiljana Ćosić – Žena Vrsna
Foto: Pexels.com

Ljiljana Ćosić
Ljiljana Ćosić

Supruga izvrsnog Zlatka i majka četvero djece. Po struci ekonomistica, ali u stvarnosti pjesnikinja koja hodi s Marijom k Isusu. Voli pisati jer joj tada šapće duša i bliže je Bogu.