Predstavljamo katoličke planere: Debora Jo Holly

holly planer

Mnogo smo pisale o tome kako i zašto se organizirati. Donijele smo različite načine planiranja. No, baš svaki uključuje kalendar i/ili planer koji postaje Vaš cjelogodišnji prijatelj. Kako kaže narod: pametni pišu, budalasti pamte. Možda ste se do sada morali zadovoljiti običnim planerima ili onima u kojima su navedeni citati upitne moralne vrijednosti. Međutim, u posljednje vrijeme na tržištu su se pojavili katolički planeri: obogaćeni poticajnim citatima, blagdanima i rubrikama za osobni razvoj. Danas je na redu planer Debora Jo Holly – prvi katolički planer izdan u Hrvatskoj.

Kako je Debora Jo Holly nastala i dobila svoje ime?

Kristina Kasumović, mlada poduzetnica iz Osijeka koja je prošle godine izdala prvi katolički planer objasnila nam je kako je i zašto odabrala ime Debora Jo Holly: “Debora na hebrejskom znači pčela – ona koja je se ne vodi nesvrhovitom zauzetošću i zujanjem, već je plemenita u svojoj marljivosti, svrhovita je i donosi plod. Ujedno je Debora i ime prve sutkinje i proročice u Starom Zavjetu. Drugi dio imena – Jo – skraćenica je imena svetoga Josipa.” Posebno smo se pitale čemu odabir engleske riječi holly u nazivu planera. Evo što nam je Kristina odgovorila: „Riječ holly je zapravo ime biljke – božikovine. Simbolika božikovine za kršćanstvo je velika. Njezini bodljikavi listovi predstavljaju Kristovu krunu kojom je bio okrunjen za vrijeme muke, dok crvene bobice predstavljaju kapljice krvi.“

Ove godine planer je izašao u dvije inačice: standardna – Holly i nova verzija Regina, posebno posvećena Blaženoj Djevici Mariji koja je u rekordnom roku rasprodana. Ne čudi nas interes žena za planer posvećen našoj nebeskoj majci. Nadamo se da će biti dostupan i iduće godine. Sada ćemo Vam predstaviti još uvijek dostupnu Holly.

Zavirimo malo detaljnije u planer Holly

Holly planer posebno me oduševio zbog usmjerenosti na osobni razvoj. Slijedite ga vjerno i sigurna sam da ćete godinu završiti kao bolja i zadovoljnija osoba. Na samom početku imate pitanja koja potiču na razmišljanje o sebi i onome što želite postići. Odgovarajući na pitanja posvjestit ćete sebi tko ste i gdje se trenutno nalazite. Osim toga, ova pitanja će vam pomoći da postavite konkretne i dobre ciljeve za nadolazeću godinu. Osiguran vam je i prostor u koji ćete sustavno i pregledno moći zapisati svoje ciljeve.

hollyPlaner se bazira na mjesečno tjednom pregledu. Na početku svakog mjeseca imate pregled mjeseca koji nudi prostor za zapisivanje ključnih datuma. Ispod mjesečnog pregleda stoji podsjetnik na sve praznike i blagdane koji vas u dotičnom mjesecu očekuju.

Tjedan po tjedan idemo kroz mjesec

Svaki mjesec počinje poticajnim autorskim tekstom koji se temelji na jednom biblijskom citatu. Vrijeme je za postavljanje ciljeva mjeseca u koji ulazimo i molitvu. Na početku svakog mjeseca čeka vas po jedna molitva poznatih autora i svetaca. Na kraju svakog mjeseca Holy vas poziva da zastanete i zavirite u svoju dušu. Kakav je bio protekli mjesec i kako ste se osjećali? Što želite poboljšati? Na čemu ćete raditi?

holly tjedanU skladu s temeljnim usmjerenjem planera prema osobnom razvoju, na početku svakog tjedna prvo određujemo ciljeve. Tjedni pregled pruža vam dovoljno mjesta za pisanje i podsjeća vas na važne blagdane i svetkovine. Na kraju svakog tjedna istaknut je poticajni citat koji će vam pomoći zadržati usredotočenost na bitno u životu.

Posebna vremena kroz godinu uz Holly planer

Uz Holly nećete zaboraviti na vrijeme promisliti o svojim korizmenim odlukama ili se pitati kome je posvećen određeni mjesec. Jednostavni detalji dizajna također usmjeravaju misli. Tako ćete na početku korizme naići na čavle i križ, a u iščekivanju Božića na grančice božikovine.

Na kraju planera posebne rubrike za upisivanje knjiga, filmova i rođendana ponovno vam poručuju kako je najvažniji dio čovjeka duša koju valja hraniti dobrim sadržajima.

Koliko god se Holly trudi usmjeriti vas, ovaj planer to čini na krajnje nenametljiv i prijateljski način. Nudi poticaje, da, ali na vama je odluka što ćete od toga primijeniti u svom životu. Poziva vas da zastanete i zavirite u sebe, ali na vama je da to učinite i to onako kako želite. Nudi vam obilje prostora kojeg možete sami osmisliti i upotrijebiti po svojoj želji.

Debora Jo Holly je planer za kojeg bih rekla da savršeno uprisutnjuje činjenicu da je kršćanin čovjek u svijetu, ali ne od svijeta. Jednostavan i vedar dizajn koji podsjeća na razigrano dijete u nama izmamit će vam osmijeh svaki put kada ga uzmete u ruke. Planiranje bi vam uz ovaj planer moglo postati omiljena aktivnost.

Potražite Debora Jo Holly planer na Facebooku ili Instagramu i krenite u novu godinu spremni na izazove i promjene.


Katarina Matijaca – Žena vrsna
Foto: Gloria La Marr

Print Friendly, PDF & Email
Katarina Matijaca

Glavna urednica i osnivačica portala Žena vrsna udana je za najboljeg supruga na svijetu s kojim odgaja (za sada) osmero djece. Neumorno tragajući za Istinom, Dobrotom i Ljepotom, prati Božje tragove u svakodnevici. Kada nije zauzeta brigom oko djece i kuće, vjerojatno ćete je pronaći kako čita, piše ili kukiča uz šalicu čaja.