Oznaka: Organizacija vremena

Bila sam neuredna dok nisam shvatila da je uredna kuća dio Božjeg plana za moj život

Kuću je teško održavati organiziranom i urednom, posebno ako u njoj živi više ljudi. To zaista zahtjeva velik napor, upornost i samodisciplinu. Kada bismo svaki dan razmišljale o tome da naš dom posjećuje naš Gospodin (jer Ga u njemu svakodnevno zazivamo u molitvi), to bi promijenilo našu percepciju, zar ne? Bog za nas ima puno planova, a jedan je taj da nam je dom čist i uredan jer ćemo tako, zapravo, najviše raditi na sebi. Donosimo ispovijest žene koja se othrvala kaosu, a to možete i vi!

zaboravite na popis sa zadacima

Zaboravite na popis sa zadacima

Kada shvatite da je Vaš život preuzeo popis sa zadacima i da se Vaša jedina radost sastoji od križanja izvršenih obaveza, vrijeme je za promjene. Život nije samo pisanje domaće zadaće, već i igranje. Budimo malo više Marija, a malo manje Marta.

Kako se odmarati bez grižnje savjesti?

Kako se odmarati bez grižnje savjesti?

Jeste li se ikada pronašle u situaciji da vas peče savjet nakon odmora jer vas čeka jako puno posla? Taj posao niste stigle obaviti zato što ga je previše ili zato što vas je zarobila lijenost? Da bismo zaista mogle uživati u odmoru, opustiti se i fizički i emocionalno, trebale bismo raditi. Upravo je dobro obavljen posao ono što naš odmor čini ispravnim i potrebnim.