Kako kombinirati šalove i marame

kako kombinirati šalove i marame

Svileni šal pojavio se kao najsvježiji trend u kolekcijama za proljeće/ljeto 2019. Od tada ne jenjava s modnih kombinacija…

marama preko ramena

Šalovi i marame imaju višestruki učinak – dodaju boju monokromatskom outfitu i podižu kombinaciju, štite vas od hladnoće ili služe kao alternativa nakitu. U osnovi, šal je najsvestraniji modni dodatak za hladno vrijeme. U nastavku vam donosimo stilove s ulica kako bismo slikama potkrijepili navedeno.

marama ispod remena

Marame i šalove možete nositi na sljedeće načine:

Stari holivudski način

Marame u kosi jednostavno su rješenje za drugi dan nakon pranja kose ili za dan kad niste zadovoljni frizurom. Elegantne su, pomodne i podići će svakodnevnu odjeću. Zaštitite kosu od sunce i vjetra – preklopite maramu na pola, labavo namjestite preko glave i zavežite čvor ispod brade. Odaberite maramu jarke boje ili onu zanimljivog printa i kombinirajte je uz bež outfit.

holivuski način nošenja marame

Marame oko konjskog repa

Bio vaš rep visoki ili niski, vezanjem marame oko njega i puštajući njene krajeve da vise niz leđa, jednostavan je način dodavanja volumena ili vizualnog produljivanja repa.

marame oko konjskog repa

Načinite traku za kosu

Trake za kosu i rajfovi ponovno su u modi pa zašto ne prenamijeniti maramu u traku? Prvo preklopite ili omotajte maramu, namjestite je na željenom mjestu i zavežite na potiljku. Trake za kosu dobro izgledaju na kosi svih duljina.

Nosite maramu kao ogrlicu

Vežite svilenu maramu oko vrata za cool izgled.

marama oko vrata

Stavite remen

Glomazni šal ne treba nužno proširiti siluetu, stavite remen preko šala da naglasite struk.

marame ispod remena

Dodajte uzorak

Maramu s crno-bijelim uzorkom kombinirajte uz neutralan outfit.

Dodajte boju

Kompletnom crnom outfitu dodajte malo drame šarenom maramom. Jedan kraj šala prebacite preko ramena za upečatljiv dojam.

Vežite maramu oko torbe

Nemojte ograničiti nošenje marame samo na onaj klasičan način, vežite mašnu oko ručke torbe ili cijelu ručku „obucite“ u maramu.

marame na torbama

Nosite maramu oko zapešća

Iako marama oko zapešća možda nije najspretnije rješenje, ipak djeluje vrlo nježno i ženstveno.

marama oko zapešća

Klasičan svileni šal modni je dodatak u koji vrijedi uložiti. On svakoj kombinaciji trenutačno dodaje dozu šarma.

Nekoliko dodatnih ideja kako vezati maramu oko vrata potražite ovdje.


Nina Baršić – Žena vrsna
Foto: Pinterest

Print Friendly, PDF & Email
Nina Baršić

Rođena u Karlovcu, ali od 2009. godine živi u Zagrebu. Radi u školi za slijepu i slabovidnu djecu, a slobodno vrijeme najradije provodi s obitelji i prijateljima. Vodi blog o čednom odijevanju, voli čitati knjige i gledati povijesne drame.