Molitvene kartice za školarce

Molitvene kartice za školarce

Polazak ili povratak u školu svoj djeci donosi mnoge izazove. Sve situacije s kojima će se susretati prilika su da ih poučimo kako se mogu osloniti na Božju pomoć i pronaći Njegovu prisutnost i ljubav u svemu.

Molitvene kartice za školarce – isprintajte ili izradite sami prema predlošku

Ove jednostavne molitvene kartice koje smo pripremili za početak nove školske godine možete isprintati i potom zalijepiti na karton ili plastificirati, probušiti na rubu i povezati, staviti na vidljivo mjesto, u stalak na radnom stolu, kutijicu ili u pretinac torbe ili pernice – kako god odlučili, neka budu mali korisni dar nadohvat ruke svakom školarcu. Preuzmite ih ovdje.

Ako vam nedostaje printer, možda će baš ove kartice biti poticaj za zajedničku kreativnost: dijete može prepisati molitve i obojiti kartice, uz vašu pomoć, ovisno o djetetovoj dobi i svladanim vještinama.

Na prvoj kartici u prazan prostor napišite ime djeteta. Kartice u početku neka budu povod i razgovora i zajedničke molitve, ali i neka posluže kao pomoć za osobnu dječju molitvu (učenje molitvi) u raznim situacijama – od traženja prijatelja, teškoća u učenju i shvaćanja uspjeha, sve do načina provođenja slobodnog vremena i molitve za obitelj.

Budite hrabri i potaknuti dijete da se samostalno izražava tijekom molitve i tako pomalo razvija osobni zreliji odnos s Bogom. Neka ove jednostavne i konkretne molitve za školske izazove djeteta budu dodatni pokretač razvijanja osobne duhovnosti i traženja Boga u svim ostalim situacijama i kasnije u životu.

Nadamo se da ćete u ovome i vi kao roditelji i odgajatelji pronaći ohrabrenje da u svim svakodnevnim događajima jačate svoju vjeru i molite, te kako ćete isto prenijeti na školarce o kojima brinete.

Neka vam je nova školska godina blagoslovljena i ispunjena plodovima Duha Svetoga!


Sanja Dugandžić – Žena vrsna
Foto: Laura Rivera – Unsplash

Ako trebate inspiraciju i poticaj za vlastitu molitvu za vašu djecu koja (opet) kreću u školu, pročitajte molitvu mame za školarce inspiriranu biblijskim likovima. 

Print Friendly, PDF & Email