Sastavite popis večernjih poslova koji mogu spasiti sljedeće jutro

Popis večernjih poslova koji mogu spasiti sljedeće jutro

Možda ste već svjesni da svako uspješno jutro traži večernju pripremu. Jeste li već sastavili svoj popis večernjih poslova koji mogu spasiti iduće jutro? Pokušajmo zajedno!

Po večeri se idući dan poznaje?!

Slažem se s Vama, teško je nakon čitavog dana prepunog izazova, rada, neprestane trke i čega god da su Vaši dani puni, na leđa podignuti i idući dan. S druge strane, koliko puta ste ujutro pomislili: „Joj, ovo sam trebala sinoć!“, ili „Da sam se barem jučer sjetila da danas moram…“ Moram priznati da se meni to često događalo.

Ako imate osjećaj da nemate kontrolu nad svojim danom, da ne stižete onoliko koliko biste htjeli (ili trebali), pokušajte krenuti večer prije. Napravite taj mentalni napor i bacite pogled u idući dan. Zamislite da je svaki novi dan nova pustolovina, novo putovanje. Pa, prije svakog puta potrebna je neka priprema i pakiranje. Kamo idete? Koliko put traje? Što bi Vam moglo zatrebati? Bez čega nikako ne želite krenuti? Papir i olovku u ruke! Na redu je izrada popisa…

Na redu je popis

Uvijek kad čitate članke ili knjige o organizaciji, imajte na umu da ne postoje recepti i da baš ništa ne smijete samo prepisati. Razmislite o svojim okolnostima i potrebama. Razmislite o svojim željama. U obzir uzmite svoje voljene s kojima dijelite prostor i vrijeme. Svaki plan i red su samo sluge Vašeg života, ne obrnuto.

Evo jednog popisa koji će Vam pomoći da sastavite vlastiti. Među poslovima koje biste trebali obaviti uvečer razmislite o sljedećima:

  • bacite pogled na kalendar
  • napravite listu onoga što morate obaviti idući dan
  • pospremite kuhinju i servirajte stol za doručak
  • ako imate pekač za kruh, pokrenite ga
  • pripremite aparat za kavu ili sastojke za instant kavu
  • ako ujutro izlazite iz kuće, sve što treba ponijeti stavite u predsoblje
  • pripremite odjeću za sebe i djecu
  • pripremite odjeću i obuću za vježbanje
  • pokrenite sušilicu i perilicu za rublje ili postavite timer (dodajte razblaženi alkoholni ocat u pretinac za omekšivač kako biste zadržali svježinu)
  • odredite vrijeme za spavanje i držite ga se
  • pročitajte koju stranicu duhovnog sadržaja
  • predajte protekli dan Božjem milosrđu, a idući Božjoj Providnosti.

Popis koji ste upravo pročitali neka bude samo pokretač razmišljanja. Koje pripreme Vama i Vašoj obitelji trebaju kako biste dobro započeli dan? Što Vam na kraju dana pomaže zaokružiti protekli dan i na miru otići na spavanje? Ne zaboravite, ovdje nema točnih i krivih odgovora. Svi smo različiti kao i naše obitelji. Zadatak svake žene je brinuti se za svoju obitelj, ne neku općenitu obitelj. Isto tako, svaki plan je dobar dok djeluje. Kad vidite da više nije dobar, mijenjajte ga!


Katarina Matijaca – Žena vrsna
Izvor: Kim Brenneman – Home: Plain and simple
Foto: Laura ChouetteUnsplash

Print Friendly, PDF & Email
Katarina Matijaca

Glavna urednica i osnivačica portala Žena vrsna udana je za najboljeg supruga na svijetu s kojim odgaja (za sada) osmero djece. Neumorno tragajući za Istinom, Dobrotom i Ljepotom, prati Božje tragove u svakodnevici. Kada nije zauzeta brigom oko djece i kuće, vjerojatno ćete je pronaći kako čita, piše ili kukiča uz šalicu čaja.