Anđeo pod majčinim srcem – simpatična slikovnica za buduće roditelje

Anđeo pod majčinim srcem

Kada sam je tek uzela u ruke, mislila sam da se radi o dječjoj slikovnici. Zapravo sam u rukama držala malo pro-life blago koje, iako prepuno divnih ilustracija, nije namijenjeno (samo) djeci. Anđeo pod majčinim srcem je knjiga po mojoj procjeni prvenstveno za trudnice. Prati trudnoću iz tjedna u tjedan maštovitim ilustracijama i kratkim tekstom kojim se beba obraća majci. Bebine riječi uvijek su povezane s događajima koji su predviđeni u određenom tjednu trudnoće. Dakle, divan način za prisjetiti se da pod srcem majke živi jedna mala osoba!

Anđeo pod majčinim srcem je priča za majke, ali i očeve i djecu

Osim budućim majkama ova knjiga svakako može poslužiti i budućim očevima. Ta i njima je potreban podsjetnik da je u trbuhu njihove supruge njihovo živo dijete koje već sada može blagoslivljati, s njim razgovarati i unaprijed se odlučivati da će voljeti to dijete bez obzira kakvog temperamenta, karaktera, izgleda i ostalih karakteristika ono bilo.

Ako iščekujete drugo, treće, četvrto… ili bilo koje drugo po redu dijete, ova slikovnica može biti zgodan način i za približiti trudnoću starijoj braći i sestrama. Djeci (a i očevima) nerijetko je teško pojmiti da se pod majčinim srcem zaista nalazi malo živo biće – brat, sestra, sin, kći… Majkama je to najlakše pojmiti jer doživljavaju mnogo promjena, kako u tijelu, tako i u psihi i duhu. Putujući kroz trudnoću uz ovu lijepu slikovnicu, svi će lakše (p)ostati svjesni veličine i važnosti perioda u kojem se nalaze.

Da bi sve bilo još zanimljivije, na kraju slikovnice nalazi se QR kod koji možete skenirati kako biste poslušali audio verziju slikovnice.

Divan poklon za svaku obitelj koja je u iščekivanju, čak i ako je to tvoja obitelj. Kupiti je možete na web stranici naklade Crisinus.

Neka vam ova slikovnica bude poticaj za molitvu za nerođene

Nalazimo se u svetom vremenu korizme i u tijeku je inicijativa 40 dana za život. Pozivamo vas da dođete pred bolnice ili, ako se u vašem gradu ne održava molitva, molite kući. Molimo da se svaka majka i obitelj mogu radovati novome životu kao majka u ovoj slikovnici. Svako dijete je anđeo pod majčinim srcem i zaslužuje biti dočekano radosno i s ljubavlju.


Lea Čorić – Žena vrsna
Foto: Žena vrsna

Print Friendly, PDF & Email
Lea Čorić

Supruga brižnog i perspektivnog mladog Dalmatinca, majka jednog veselog dječaka. Psihologinja i licencirana FEMM edukatorica. Zaljubljenica u produktivnost i rast - u vrsnosti, darovanim talentima i svetosti po uzoru na Gospu, a po zagovoru omiljenog nebeskog zaštitnika, bl. Alojzija Stepinca.