Jasna slika ljubavi – promocija romana Tee Agejev

među nama, knjiga, promocija, tea agejev, pozornica, jasna slika ljubavi

Pozivamo sve ljubitelje lijepe književnosti na promociju knjige „Jasna slika ljubavi” kazališne redateljice i spisateljice Tee Agejev koja će se održati 9. 12. u 10 sati u dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zvonimirovoj 17.

Na promociji će dramski umjetnici Robert Kurbaša i Antonija Stanišić čitati dijelove romana, a pjevač klape Stine Vedran Klisarić i mlada glazbenica Antonela Krpan uveličat će promociju zanimljivim glazbenim programom.

O autorici:

Tea Agejev je završila kazališnu režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2002. i otad je režirala brojne predstave i radiodrame (HRT, HNK Zagreb, HNK Dubrovnik, HNK Varaždin, Mala scena, ZKM, Kazalište Smješko, itd.).

Radila je i kao asistent na kolegiju Commedia dell’arte na 2. godini MA studija glume na ADU. Autorica je više izvedenih i tiskanih novinarskih i dramskih tekstova (HRT, Vijenac, HDDU, Kazalište Moruzgva, Tvornica Lutaka, itd.).

Monodrama „Jasna slika ljubavi”, adaptirani dio romana koji ćete uskoro moći pročitati, dobio je nagradu za najbolju monodramu na natječaju Kranjčić 2022. godine.

U svojem studiju kreativnog izražavanja Pozornica vodi edukacije iz područja dramske pedagogije, vještina komuniciranja, javnog nastupa i pisanja.

O romanu:

„Jasna slika ljubavi” roman je u kojem autorica krajnje jednostavno progovara o dubokim stvarima. Slike se pretapaju s prirodom, umjetnost sa životom, žena s muškarcem, otok s kopnom, a spoznaja s Bogom.

Glavna junakinja i mnoštvo njenih životnih uloga, od djevojke, kćeri, žene, supruge, majke, prijateljice, umjetnice, traži u svakoj čvrsto uporište, konstantu iz koje svi dolazimo i kojoj se neminovno vraćamo.
„Kako se nekad žarko željela svidjeti svima… Bilo kome, zapravo. Kako se htjela izraziti. Kako je žudjela da je vide. On, ona, oni, svi. A sad zna da je gorjela od želje da zapravo živi, samo to nije znala. Ili se previše bojala boli koja dolazi sa životom. Jer to je tako. Život boli.”

Ne vjerujem u slučajnosti i roman me pronašao u trenutku vlastitih potraga, pronalaženja i gubljenja u bezbrojnim ulogama vlastitog života u kojem duboko vjerujem, tražim i žudim mrvice božanskog.

Roman je ostavio sladak okus jednostavnosti, prepoznavanja, nečeg pozitivnog i duhovnog. Prava poslastica za probirljivo nepce. (Antonija Stanišić, dramska umjetnica)

Autorica: Žena vrsna
Foto: Tea Agejev – privatni album

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!