Nedostaje vam ideja za božićne poklone? Zavirite!

ideje za božićne poklone

Božić je sada vrlo blizu i vjerujemo da već imate pripremljene poklone ili znate što ćete gdje kupiti. Međutim, ne sumnjam da postoje i oni kojima je ponestalo ideja pa bi nekome ovaj tekst mogao pomoći za inspiraciju. Naći će se tu ideja za obitelj, susjede, nećake, djedove i bake… Meni je uvijek najteže birati za tatu, brata, svekra i šogore – dakle za muški rod… Ima ih puno, a budžet je uvijek ograničen pa sam sama povezala neke sitnice, uredno i lijepo složene u kutijicu. Možda ćete vi dobiti još bolje vlastite ideje za božićne poklone!

Poklon paketi koje možete složiti sami

Iako stvari na ovim fotografijama izgledaju skupo, ne moraju biti. Slike su tu samo za motivaciju i inspiraciju. Svaki čajoljubac i kavoljubac bi se oduševio na ovakav paketić. Ako nemate košarica, uzmite kutiju za cipele i uredite ju. Možete ju umotati u ukrasni papir i u nju složiti manje pakiranje kave/čaja, čokoladicu/keksiće i šalicu. Zatvorite kutiju i gore stavite mašnicu po želji.

Koja domaćica ne bi voljela dobiti ovakav paketić? Jeste li već dobili ideje kako biste to sami izveli?

Ovo je dio koji sam spominjala da me inspirirao – ukrašena kutija za cipele (ako nemate neku bolju) i par sitnica unutra – čokoladica, njihov najdraži liker ili pivo, možda neke zdrave grickalice, čarape ili šal i rukavice… Kombinacija je stvarno puno, a one ovise o vašem budžetu i njihovim preferencijama (ili potrebama).

Onda kad stvarno nemaš ideje što pokloniti, kozmetika uvijek pali. Na policama u dućanima odavno već možemo pronaći poklon-paketiće razne kozmetike. Posebno mi je simpatična ova verzija u staklenci s mini pakiranjima.

Poklončići u šalicama ili čašama

Puding u šalici, nakit ili šminka? Koja vam prijateljica pada na pamet?

Slatki paketići

Često poklanjam domaće kolače, ali ove su me ideje za pakiranja oduševile. Posebno zadnja slika gdje je mudro iskorištena kutija od Pringles čipsa (samo je zamotana u ukrasni papir i ukrašena vrpcom). Genijalno!

Evo još nekoliko ideja kako upakirati slatkiše.

Pokloni za djedove i bake

Izrađene fotografije za djedove i bake zlata vrijede, posebno ako su fizički puno udaljeni od svojih unuka i ne vide ih onoliko često koliko bi htjeli. Kupite li prozirnu božićnu kuglicu, u nju možete ugurati fotografiju vašeg djeteta ili cijele obitelji te je ukrasiti vrpcom. Ideja vijenca izrađenog od čepova malih staklenki s fotografijama vaše djece je originalna!

Možda imate male umjetnike, a djedovi i bake se baš vesele njihovim radovima. Ovo bi moglo proći kao dobar božićni dar. Neka im unuci naslikaju nešto na platnu, ukrase okvir za sliku ili izrade nešto pomoću svojih otisaka (DIY – Otisci stopala i ručica kao uspomena na vašu bebu). Ako vam ide šivanje, možda se odlučite na ideju sa zadnje slike.

Personalizirane svijeće malo koga mogu ostaviti ravnodušnima. Posebno mi se sviđaju neke slike iz njihove ili naše mladosti koje bude stare uspomene.

Potreban vam je bijeli rižin papir kojeg možete nabaviti u hobi knjižarama, printer i fen ili decoupage ljepilo. Upute možete pročitati ovdje. Ako radite s fenom, rižin papir s isprintanom slikom samo prislonite na svijeću i vruć zrak iz fena će malo otopiti vosak svijeće te će se slika lijepo zalijepiti. Zatim ostavite da se svijeća osuši i ohladi.

U knjižari možete pronaći i flomastere za keramiku te na čisto-bijelim šalicama sami ispisati svoje motive. Još ako unutra ubacite koju sitnicu i lijepo upakirate, oduševljenje je zagarantirano.

Cenacolo Božićne košarice

Vjerojatno ste već čuli za ovu košaricu i za akciju „DARuj dalje“ kojom pomažete projekte Zajednice Cenacolo u Republici Hrvatskoj, a sadržajem ove košarice možete darivati svoje najbliže. Više o svemu pročitajte ovdje i darujte dvostruko!

Imamo još samo jednu preporuku za sve knjigoljupce – zavirite u recenzije knjiga na našem portalu koje će vam pomoći u odluci koju knjigu kupiti (ako ste do sad bili neodlučni).

I, što kažete?


Suzana Džeko – Žena vrsna
Foto: Pinterest

Print Friendly, PDF & Email
Suzana Džeko

Rođena Slavonka udana za zgodnog i dobrog Dalmatinca. Roditelji (za sada) četvero vesele dječice. Gnijezdo su svili u Hrvatskom zagorju. Voli kreativnost i opušta ju pečenje kolača i ukrašavanje torti. Unatoč svojim svakodnevnim padovima, trudi se biti žena i majka po Božjem naumu. Uz diplomu magistre informatike izabire karijeru mame kod kuće i jednostavno - uživa.