Posvetite svoje dijete Bezgrešnom Srcu Marijinu

Posvetite svoje dijete Bezgrešnom Srcu Marijinu

U zadnje vrijeme ponovno se na našu radost širi pobožnost Posvete Isusu po Marijinim rukama. Sve poznatija je i Posveta svetom Josipu. Ako si majka već rođene djece ili iščekuješ rođenje djeteta, u zajedništvu s mužem razmisli i o tome da svoje dijete posvetite Bezgrešnom Srcu Marijinu. Evo zašto i kako to možete učiniti.

Posveta djeteta Bezgrešnom Srcu Marijinu

Svrha posvete ili predanja djeteta Blaženoj Djevici Mariji je ta da se dijete stavi na poseban način pod Gospinu zaštitu, tako da ona može bolje ispuniti svoju zadaću da ga preoblikuje u lik svog Sina, Isusa Krista. Krštenje daje milost i božanski život duši i čini dijete sličnim Isusu Kristu čiji život ono mora nasljedovati. Naša Gospa mu pomaže da ostane vjerno toj krsnoj posveti. Ona ga uči kako da uvijek bude spremno vršiti volju Oca. Dijete koje je na ovaj način posvećeno Mariji uživat će njezinu posebnu majčinsku zaštitu tijekom cijelog životai na času smrti.

Roditelji koji žele posvetiti svoje dijete Gospi trebaju to učiniti pred njezinom slikom, po mogućnosti subotom ili na neki Gospin blagdan. Oni trebaju posvetiti i prikazati svoje maleno dijete Mariji moleći je da se brine za njega na poseban način.

Čin posvete

O Blažena Djevice Marijo, Krajice Neba i zemlje, tvojem Bezgrješnom Srcu, kanalu milosti, posvećujemo ovo dijete koje smo primili po Božjoj dobroti. Mi ga prinosimo tebi tako da ga Ti možeš prikazati svome božanskom Sinu i da ga možeš uzeti pod svoju majčinsku zaštitu punu ljubavi. Štiti ovo dijete od opasnosti i sačuvaj ga od svakoga grijeha. Pomozi mu da ostane vjerno obećanjima danima na krštenju da može ići kroz život imajući uvijek Tebe kao svoje utočište i majku. Neka u njemu sjaje sve kreposti i neka nikada ne uvrijedi Tvoje majčinsko Srce. Neka Vječni Otac uvijek gleda na ovo dijete s radošću i vidi u njemu zraku i odraz Tvoje bezgrješne ljepote. A kao što danas razveseljuje naš dom, neka jednoga dana razveseljuje vječni dom za koji molimo da bude njegov. Amen.


Žena vrsna
Foto: TeiTo

Svrha i Čin posvete preuzeti su i prevedeni iz sljedećeg izvora: Maryburydominicannus

 

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!