Meditacija: Slavim te, Isuse!

Meditacija: Slavim te, Isuse!

Slavo moja, koja mi glavu uzdižeš. Štite moj, koji me zaklanjaš. Bože spasenja moga, utočište moje. Pohrli mi u pomoć i spasi život moj. Ispuni me svojim Duhom Svetim i natopi kišom blagoslova polja suha života moga.

Slava Tvoja otvara nebesa

Mojsiju si rekao da nitko ne može ugledati tvoje lice i ostati živ (usp. Izl 33,20).

Kad bude prolazila Tvoja slava zaklonit ćeš ga rukom dok ne prođeš. Slavom se nazivaš, Bože moj, jer ona nadvisuje nebesa i dublja je od morskih dubina. Zato slavom svojom zaokruži život moj da me prepoznaju svi kao Tvoju.

Dahni u mene svoj dah koji život obnavlja. I svaku pukotinu zalijepi u meni. Tvoja će me ljubav spasiti Gospodine.

Janje Božje, obijeli dušu moju

Janje sveto, koje si krv svoju prolilo operi me od grijeha i krivice moje. Obijeli svaku prljavštinu u meni, sve što je tijekom godina postalo zagađeno i zaprljano, Ti, Spasitelju moj, očisti.

Jer svjesna sam da bez Tebe ne mogu ništa. Da sam prazna posuda koju lončar treba oblikovati. Kojoj treba oblik. Koja treba biti puna kako bi mogla imati svoju svrhu. O, Božje janje, obijeli dušu moju.

Budi tih pred Gospodinom i strpljivo ga čekaj (Ps 37,7)

Budi tiha pred svetošću Njegovom. Budi mirna jer Gospodin tvoj otire svaku suzu s lica Tvoga. Budi oslonjena na njegovo rame. Sam je rekao da lisice imaju jazbine, ptice gnijezdo svoje, a Sin Čovječji nema gdje nasloniti glavu svoju. Zato Ti uvijek možeš nasloniti svoju glavu na rame Isusovo. I učini to.

Prepusti Mu svoj put, pouzdaj se u Njega i djelovat će ljubav Božja.

Osloni se samo na lice Kristovo

Ne govori zaludu Riječ Božja da se samo u Boga uzdamo.

Nemoj biti opterećena zbog problema i briga. Posvijesti svome srcu da u tim trenucima slaviš Boga. Ako ga slaviš i zahvaljuješ Mu na situaciji u kojoj se nalaziš, bilo da je ona financijska, bilo da je bračni problem, bolest… to znači da slavljenjem tjeraš svako zlo. Slavljenje pobjeđuje neprijatelja. Naš Bog je Bog radosti. U Svetom Pismu se 800 puta spominje: Raduj se!

Slavljenje pobjeđuje neprijatelja. Slavljenjem daješ povjerenje Bogu u svojoj teškoj situaciji. Ako ga slaviš kad ti je teško, to znači da je tvoj centar Isus. Nisi ti. Nije problem. Povjerenje stvara vezu i Bog nagrađuje.

Slavim Tvoje Ime

Zato te slavim Gospodaru neba i zemlje. Slavim Tvoju moć. Ljubim križ koji si mi dao. Ljubim svaku zapreku koja mi se na putu posvećenja našla. Ljubim svaki udarac biča jer sam bliže Tebi, Kralju moj.

Slavim Te, Isuse, sine Marije Djevice jer si došao na ovaj svijet i za mene. I za mene si se rodio. Za mene si primio križ. Za grijehe moje si put Kalvarije prošao. Za mene si Isuse krv svoju svetu prolio. Slavim Te jer je Tvoje Uskrsnuće pobijedilo smrt. Slavim Te i priznajem samo Tebe svojim Bogom. Pod vlast Tvoga imena dajem svoj život sav. Zaposjedni moju dušu, Sveti Duše, i natakni biljeg muke Kristove u nju, da vječno razmatram muku Njegovu.

Blagoslovljen si Gospodaru, Stvoritelju, Spasitelju, Tješitelju, Branitelju. Sada i u svu vječnost.

Amen.


Iva Čolić – Žena vrsna
Foto: Jon TysonUnsplash

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!