Čudesan zagovor sv. Maravillas u životu jedne žene

Čudesan zagovor sv. Maravillas u životu jedne žene

Još niste čuli za svetu Maravillas od Isusa? Nemate što čekati, otkrit ćete zaista čudo od svetice! Brojna svjedočanstva o njezinu zagovoru nižu se jedno za drugim, a pred vama stoje redci još jednog potpunog uslišanja molitvi po zagovoru sv. Maravillas.

Sveta Maravillas je slična, ali različita

Za ovu sveticu čula sam iz uskog kruga poznanica i prijateljica koje su i same svjedočile o neobičnim načinima kako je sv. Maravillas ušla u njihove živote i konkretno djelovala. Kažu da su pokušale pobjeći od njezinih riječi i planova, ali svetica nije odstupala ni koraka. Dobro, mislila sam, takvi su i drugi sveci – malo ih molimo, a malo bježimo od onoga što za nas izmole.

Zapravo, ono što me njoj privuklo, osim predivnih svjedočanstava, jest jedna – pomalo smiješna – činjenica. Jedna je divna ženica, koja zna mnogo o mnogim svecima i sveticama, u šali rekla kako sv. Maravillas nije bila baš lijepa žena. Odmah mi je upalo u oko ovo nesvakidašnje zapažanje, pa sam odlučila potražiti sliku svetice. Zaista, sv. Maravillas možda nije bila među najljepšim ženama, ali njezin izgled ostavlja dojam jedne ozbiljne i mudre žene s dozom strahopoštovanja.

Trebao mi je upravo njezin zagovor

Od toga me trenutka osvojila. Nije mi trebalo puno da odlučim povjeriti svoje poteškoće koje su me u to vrijeme morile. Naime, bila sam u kasnoj trudnoći, a to je za mene posebno razdoblje jer je i fizički i psihički izazovno. Fizički jer pred sam kraj trudnoće više nisam od neke pomoći svojoj obitelji pa uglavnom sve kućanske obaveze padnu na druge. A takvo me stanje dovodi do ovog psihičkog tereta jer se osjećam potpuno beskorisno. Uz to, iščekivanje dana poroda i pomisao na svu bol koju ponovno moram proći samo je pogoršavalo moje raspoloženje.

I tu je uskočila ova divna svetica. Odlučila sam joj toga dana povjeriti svoje muke i predati ih po njezinu zagovoru našem Gospodinu Isusu Kristu. „Ponesi ovo za mene i predaj moj teret Gospodinu po svojem zagovoru jer ja više ne mogu. Došla sam do zida i ne znam ga preskočitiˮ, molila sam sv. Maravillas. Budući da mi je ovaj moj križ dobro poznat i od prethodnih trudnoća, nemalo sam se iznenadila kad sam se doslovno preko noći preporodila. Kao rukom odnesene bile su sve moje loše misli i darovan mi je nov polet koji me pratio do dana poroda. Čudo, ni manje ni više.

Još te samo nešto molim…

Pomisao na porod i bolove koje (opet) moram proživjeti doslovno mi je tjerala suze na oči. Mislila sam da to ovog puta to neću moći izdržati, a možda i preživjeti. Uslijedio je još jedan vapaj sv. Maravillas da po njezinu zagovoru Gospodin i naša Majka Marija učine čudo brzog i što lakšeg poroda. Mislim da je dovoljno reći da je prošlo točno sat vremena otkad sam ušla u rodilište do trenutka rođenja moga sina. Boljelo jest, ali čudo brzog poroda me ostavilo bez riječi.

Ali sv. Maravillas ne ostavlja posao nedovršen, barem je to moj zaključak. Naime, vrijeme kada je koronavirus zatvorio vrata posjetiteljima rodilišta pretvorio je dane u rodilištu u godine. Nismo mogli dočekati trenutak da moj suprug primi svoje dijete u ruke prvi put. Obavezna procedura rodilišta jest da rodilja i beba provedu najmanje tri dana na oporavku tijekom kojih se pazi na eventualne komplikacije. Međutim, moj je suprug bio kod kuće sam s četvero djece od kojih najstariji ima 8 godina. Neprestano sam razmišljala o tome da bi nam svima bilo lakše da što prije dođemo svojoj kući.

Sv. Maravillas ne ostavlja posao nedovršen

I znate što? Sv. Maravillas je još jednom opravdala svoje ime. Bili smo blagoslovljeni još jednim čudom, malim naizgled, ali velikim za nas. Pušteni smo kući za nepuna dva i pol dana. Zahvaljujući dragom Bogu koji nas je blagoslovio da sve prođe u najboljem redu nakon poroda i po zagovoru sv. Maravillas mogli smo otići u miru kući i ostatku naše obitelji koja nas je s nestrpljenjem očekivala.

Možda ovo jesu naizgled sitnice u usporedbi s nevjerojatnim svjedočanstvima obraćenja i upoznavanja živoga Isusa, ali naš se život sastoji od obične svakodnevice koja sa sobom nosi mnoštvo kušnji i malih križeva. Zato mislim da će se mnoge žene prepoznati u mojim riječima. Sve su ovo male pobjede nad samim sobom koje nas vode bliže Bogu.

Preporučite se sv. Maravillas, ova će divna svetica znati upraviti vaše molitve našem Spasitelju koji će uvijek učiniti ono što je najbolje za nas, bolje od svih naših planova!


Anonimna – Žena vrsna
Foto: Jeremy PerkinsUnsplash

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!