Oznaka: Svjedočanstvo

Prilagodba na vrtić

Prilagodba na vrtić – s predanjem

Kakva će biti naša prilagodba na vrtić, pitanje je s kojim se suočava većina roditelja čija će djeca prvi put krenuti u kolektiv. Bilo da se osjećate spremni ili ne, iskustvo ovo majke može vam biti na korist.

svjedočiti Krista za volanom

Svjedočiti Krista za volanom

Mi, vjernici katolici, pozvani smo svjedočiti Gospodina u svakoj minuti našeg života, u svemu što činimo. Ponekad nam teško ide… Jedna od takvih situacija može biti i upravljanje automobilom ili bilo kojim drugim prijevoznim sredstvom. Evo jednog poticajnog teksta baš na ovu temu!

s. Sunčica Kunić: Dijagnoza karcinoma dopustila mi je iskustvo blistave slobode u bespomoćnosti

Kad je dobro, sve je naoko smisleno. Naoko. Traganje za smislom treba moje vrijeme i moju nemoć, ispuštanje konaca kojima usmjeravam tuge i radosti. Dok imaš, imaš. Kad nemaš, kad ti se otme, onda boli. A ljudi, k’o ljudi. Zamisliš se tek kad boli. Kad te bol iznenadi. Kad te bol na tren paralizira i prelomi brane koje su te čuvale od bujica svijeta, od bujica sebe. Kreneš opet, jer vidiš da ima snage. Osjetiš kako se rađa. Samo ti se oči promijene. Budu mirnije i dublje.

odijevanje za svetu Misu, odjeća, crkva, misa, dostojanstvo, čednost

Odijevanje za svetu Misu

Iako je najvažnije naše unutarnje stanje, odnosno ono što nosimo u sebi pred živoga Boga, odijevanje na neki vanjski način odaje naš stav prema svetoj Misi. Saznajte kakvo je mišljenje naših vrsnih žena o odijevanju za svetu Misu.

Vesna

Vesna Huska: „Naše dijete rođeno osmim carskim rezom je željeno“

O tome kako je mužu svojedobno pisala anonimna ljubavna pisma, o svojim porodima, o želji vidjeti se s mužem i nakon 18 godina braka te zašto još uvijek u srcu nosi veliku čežnju biti otvorena životu, progovara nam iskreno i spontano. Vrlo emotivno izlijeva svoju ljubav prema osmom djetetu rođenom s teškom dijagnozom, kao i o njegovoj smrti koju poklanja dragom Bogu.

žene koje pate

Pismo za sve žene koje pate u svome bračnom životu

Moj suprug ima problem s alkoholom, drogom, kockom i videoigrama – brojna su se zla obrušila na našu obitelj. Svaki dan iznova ja počinjem borbu sa svojim napastima i molim Isusa da mi da snage i da mi pokaže kako se to bezuvjetno ljubi.