Cvijeće u domu je uvijek rado viđen ukras – ideje

Cvijeće u domu

Proljeće sa sobom donosi i svoju šarenu ljepotu – najrazličitije cvijeće. I najtmurniju prostoriju možemo podignuti ako u nju stavimo vazu s cvijećem. No, postoje i drugi načini kako dom ukrasiti cvijećem. Evo nekih od njih!

Cvijeće na stolu

cvijeće u vazi na stolu

Klasični način je postaviti cvijeće u vazi na sredinu stola ili na neku komodu ili ormarić. Vjerujem da to često činite, posebno ako imate vlastiti vrt s cvijećem.

cvijeće u staklenkama

Osim u vaze, cvijeće možete staviti i u staklenke. Uz malo truda od drveta možete izraditi ukras kao sa zadnje slike i imati cvijeće i svijeće na istom mjestu.

cvijeće u epruveti

Epruvete su još jedan zanimljiv način ukrašavanja doma cvijećem. Vjerujem da će se ovo svidjeti kemičarima.

cvijeće u kornetu

Što kažete na cvijeće u kornetu? Zanimljiva ideja za ukrašavanje stola za neke posebne prilike!

Cvjetna vrata

umjetno cvijeće na vratima u kišobranu

Baš je zgodno što imam jedan stari kišobran jer bih rado isprobala ideju sa slike! Stari kišobran, satenska vrpca i puno umjetnog cvijeća može biti originalan ukras na ulaznim vratima vašeg doma.

cvijeće na vratima; šešir, vijenac

Ni šešir nije ništa manje originalna ideja, a na vrata možete staviti i klasične vijence ukrašene umjetnim i suhim cvijećem.

Cvijeće na zidu

papirnato cvijeće na zidu

Djevojka koja je romantičarka u duši sigurno bi voljela na zidu svoje spavaće sobe imati ovakve ili slične velike papirnate ruže. Zadovoljstvo može biti i veće jer to može izraditi sama!

cvjetni monogram

Cvjetni monogram je također zanimljiv detalj koji može krasiti zid vašeg doma. Potrebno vam je sitno umjetno cvijeće, pištolj na vruće ljepilo, satenska vrpca i deblji karton.

cvjetni monogram

Na sličan način monograme možete smjestiti i u lijepe, romantične okvire.

cvijeće u romantičnom okviru

Kad smo kod romantičnih okvira, jeste li i vi zastali kod ovih ideja? Ovo je zaista prekrasan ukras koji može biti brzo gotov samo ako naiđete na koji zgodan okvir.

suho cvijeće u okviru

Suho svijeće, posebno ako vam je ono posebno drago jer ste ga dobili za važne prilike od vama drage osobe, jednostavno uokvirite! Tako ćete ga sačuvati i uvijek ga imati na oku.

cvijeće na obruču

Za cvijeće na obruču nije važno je li svježe, suho ili umjetno jer izgleda jednako lijepo.

okvir zrcala

Cvjetno zrcalo je zgodna ideja za svaki kozmetički ili radni stol.

Viseće cvijeće

viseće suho cvijeće

Osušeno viseće cvijeće može dodati notu rustikalnog vašem prostoru.

viseće cvijeće

Staklenke smo već spominjali kao stajaće, ali možete ih i objesiti onako kako vam se sviđa.

cvijeće u kavezu

Kavez s cvijećem je sreća svakog romantičara. Zemljane, pastelne ili jarke boje – nebitno. Svakako će lijepo izgledati.

viseće cvijeće, luster

I za kraj još jedna vrlo neobična ideja – viseće cvijeće u obliku lustera. Možda se nađe netko tko bi ovo volio isprobati.

Želimo vam mirisan, veseo i šaren cvjetno-kreativni dan.


Suzana Džeko – Žena vrsna
Foto: Pinterest

Suzana Džeko
Suzana Džeko

Rođena Slavonka udana za zgodnog i dobrog Dalmatinca. Roditelji (za sada) troje vesele dječice. Gnijezdo su svili u baroknom Varaždinu. Urednica kategorije Dan po dan, voli kreativnost i opušta ju pečenje kolača i ukrašavanje torti. Trudi se biti žena i majka po Božjem naumu, zahvalna što ju je Gospodin stavio na ovaj put. Uz diplomu magistre informatike, izabire karijeru mame kod kuće i u tome uživa cijelim bićem.