Ideje za uređenje vrta i dvorišta

Ideje za uređenje vrta

Dolaskom lijepog vremena sve smo više vani na zraku. Kreativci koji vole vrtlarenje i uređivanje dvorišta su došli na svoje. Vjerujemo da već razmišljate o uređivanju vrta i dvorišta, ako se već niste „bacili” na taj projekt. Zahvaljujući Pinterestu, opet sam izdvojila neke super ideje koje bi vas mogle inspirirati.

Cement

 uređenje vrta i dvorišta, cement

Ako ste početnici u izrađivanju vrtnih ukrasa, cement bi vam mogao biti zanimljiv jer je jednostavan za korištenje. Prva slika prikazuje male tegle za cvijeće dobivene pomoću balona koji se obloži slojem cementa. Kad se cement osuši, balon se probije i izvadi te se unutra posadi cvijeće.

Tegla u obliku ruku dobit ćete ako cementom napunite jednokratne gumene rukavice. Stavite ih u neku dublju posudu, primjerice, u pijesak i namjestite ih u položaj u kojem želite da budu. Rukavice samo iskidate i maknete kada se cement osuši.

Gljive su super ukras za svaki vrt. Trebat će vam posuda za klobuk i nekakav valjak od plastike (dio neke plastične boce ili ga sami načinite). Posudu premažite nekakvom masnoćom i ulijte cement. Tako će ga biti lako izvaditi kad se jednom osuši. U svježi cement u posudi uronite valjak od plastike i njega također napunite cementom. Sve skupa treba izgledati kao naopaka gljiva. Kad se osuši, plastični valjak uklonite pomoću skalpela pa gljivu izvadite iz zdjele i okrenite na pravu stranu.

Stara obuća

 uređenje vrta i dvorišta, stara obuća

I obuću možete reciklirati na super način. Samo je napunite zemljom i posadite biljke. Ideja sa zadnje slike pokazuje da staru obuću možete umočiti u cement za bolji izgled.

Tegle

 uređenje vrta i dvorišta, tegle

Tegle su, naravno, namijenjene za to da u njih posadimo biljke… samo to možemo učiniti na zanimljiviji način – na više razina ili tegle ukrasiti da izgledaju kao kućice.

Potočić usred vrta

 uređenje vrta i dvorišta, potočić

Ako u svome vrtu ili dvorištu imate više prostora, možete načiniti ovaj potočić cvijeća ili kamenja koje „istječe” iz velike tegle.

Kamenjar

 uređenje vrta i dvorišta, kamenjar

Dosada ste već sigurno puno puta vidjeli različite izvedbe kamenjara, a ovdje sam odabrala neke malo „egzotičnije”.

Most

 uređenje vrta i dvorišta, most

Nije nužno imati potočić s vodom u vrtu da biste načinili most. Slažete li se da bi ovo „podiglo” vaše dvorište na jednu novu razinu?

Kućice

 uređenje vrta i dvorišta, kućice

Ovo bi moglo biti omiljeno mjesto vaših mališana u vrtu. Uz malo truda i vremena, možete načiniti čak i malo selo!

Lijepo i praktično

 uređenje vrta i dvorišta, palete, začini

Ovo mogu biti ideje ujedno i za uzgajanje začina i za uzgajanje cvijeća. Lijepo izgleda, uredno je i praktično.

 uređenje vrta i dvorišta, prozor, vlakić

Evo još nekih primjera u nadi da će vas inspirirati.

Gume u uređenju vrta i dvorišta

 uređenje vrta i dvorišta, gume

Ako imate viška guma od automobila, ova ideja bi vam se mogla svidjeti. Boju u ruke i krenite u realizaciju!

Starinski kotač

 uređenje vrta i dvorišta, starinski kotač, kolo

Starinski kotač kao dekoraciju vrta i dvorišta sam puno puta vidjela u svojoj Slavoniji. Kako god da ga stavite, nećete pogriješiti jer uvijek izgleda lijepo i rustikalno.

Bicikl

 uređenje vrta i dvorišta, bicikl

Slične izvedbe ste sigurno već vidjeli. Ako imate stari bicikl koji više ne služi svrsi, pokušajte mu dati novu.

Tačke za ljepotu vrta i dvorišta

 uređenje vrta i dvorišta, tačke

Tačke su također odličan materijal za uređenje vrta i dvorišta. Bilo da ih ostavite da budu stare i zahrđale, bilo da ih prebojate, napunite ih zemljom i posadite svoje omiljene biljke i bit će pun pogodak. Zadnja slika pokazuje da ih možete i sami izraditi. Zašto ne? Pokušajte!

Kanta za zalijevanje

 uređenje vrta i dvorišta, kanta za zalijevanje

O ovakvim romantičnim stvarima ja ponekada sanjarim… Možda mi se san jednom i ostvari – ako budem imala svoj vrt i kad mi djeca dovoljno porastu da ih mine želja da počupaju ono što bi visilo iz ovakve kante za zalijevanje.

Hranilice

 uređenje vrta i dvorišta, hranilice

Nemojte zaboraviti na male prijatelje koji će vas posjećivati. Sigurno se radujete vjevericama i ptičicama pa evo načina da ih još bolje privučete.

Uživajte u uređivanju!


Suzana Džeko – Žena vrsna
Foto: Pinterest

Print Friendly, PDF & Email
Suzana Džeko

Rođena Slavonka udana za zgodnog i dobrog Dalmatinca. Roditelji (za sada) četvero vesele dječice. Gnijezdo su svili u Hrvatskom zagorju. Voli kreativnost i opušta ju pečenje kolača i ukrašavanje torti. Unatoč svojim svakodnevnim padovima, trudi se biti žena i majka po Božjem naumu. Uz diplomu magistre informatike izabire karijeru mame kod kuće i jednostavno - uživa.