Mozaik čežnji

mozaik

Usudi se čeznuti, usudi se poželjeti nešto lijepo i čisto, nešto dobro, čak i nezamislivo.

Usudi se položiti svoje snove kao kockice lijepog mozaika u želje i čežnje svoga života. Usudi se – unatoč strahu i mislima da ti to ne možeš ili da nećeš uspjeti. Ne polaži nade u sebe ni u svoje snage, čak ni u bližnje svoje. Položi ih u Stvoritelja, Kreatora, Životvorca i samu Ljubav.

Za sve što je stvorio, rekao je: „Dobro je.“ U Njega se pouzdaj i Njemu otkrij mozaik koji si posložila. Dopusti Mu da ga blagoslovi.

Tražiš li ljubav, oslonac i zajedništvo? Čezneš li za brakom i obitelji? Otiđi Ocu i istresi suze svojih čežnji – svaku će vidjeti i obrisati. Za svaku će ti dati cjelov Svoje Ljubavi.

Čezneš li za prijateljstvom i riječima razumijevanja i podrške?

Čezneš li za čistim odnosima? Svaka ova čežnja može se utažiti u Pravom Prijatelju koji ne ostavlja niti napušta. Providjet će Gospodin  čiste duše da te razveseljuju i izgrađuju kroz život. Vjeran je Gospodin svojoj riječi i On kaže da nije dobro da čovjek bude sam.

Traži li tvoje srce oprosta? Čezneš li cijelim svojim bićem da ti bude oprošteno? Nema boljeg mjesta od Njegova Milosrđa. Duboko je i nemjerljivo. Sve podnosi, sve oprašta i svemu se nada. Sve razumije i sve pokriva. Beskrajno je milosrdan Gospodin naš! Beskrajno dobar. Beskrajno ljubi. Primit će te… Radosno će te primiti. Ne boj se svoga grijeha, davno ga je Bog otkupio.

Čezneš li za onima kojih više nema tu, je li tvoje srce rastrgano zbol boli rastanka? Sjeti se da kod Oca u vječnosti nema više ni boli, ni smrti i da On svaku suzu s lica briše. Sjeti se da u vječnosti nema više rastanaka. Tvoju bol, tvoju veliku bol jedini će On potpuno razumjeti i s najnježnijim melemom zacijeliti.

Za čime, za kime čezneš? Kamo odu misli kad se pogled zaustavi tamo u daljini?

Ma što god da bilo, usudi se sve to reći Ocu, pokaži Mu sve komadiće svog jedinstvenog mozaika.

Usudi se željeti sebe svetu, svetu svoju obitelj, sveta prijateljstva, svetog supruga i svetu djecu, sveti svoj grad i domovinu. Ne boj se to željeti. Pusti da tinja ta vatra Duha Svetog. U plamen će se pretvoriti što gori, a ne izgara. Ne skrivaj ni od sebe ni od Gospodina svoje čežnje i snove. Dobar i milosrdan je Gospodin i što god da On odluči učiniti od tvog života – dopusti Mu,  jer na svaku svoju kreaciju On kaže: „DOBRO JE.“

Ruža Đurić – Žena vrsna

Foto: Pixabay.com

 

Ruža Đurić
Ruža Đurić

Otkupljeno dijete Božje, blagoslovljena divnim suprugom i dvoje djece. Put svetosti pronašla je u svakodnevnici bračnog i majčinskog zivota čiju ljepotu i smisao traži u misteriju križa i Uskrsa. Prije svega majka njegovateljica pa diplomirani menadžer u turizmu. Majka koju je dijete znakom i slikom naučilo izraziti ljubav.