Plodite se, i množite, i napunite zemlju

Plodite se, i množite

I blagoslovi ih Bog i reče im: »Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! Vladajte ribama u moru i pticama u zraku i svim živim stvorovima što puze po zemlji!« Post 1,28

Stvar je samo u dubini tvoga „da“ Bogu

Stvar je samo u dubini tvoga „da“ Bogu. U tome koliko ćeš mu dati svoju srž, koliko dopustiti da te oguli od tebe. Stvar je samo koliko si spreman skočiti s vrha planine u provaliju, pri tom duboko vjerujući da će te On uhvatiti. Stvar je samo u tome koliko si spreman skočiti u Božje milosrđe, u to more duboko, duboko i lišeno tvojih viškova. Stvar je samo koliko ćeš se prepustiti Bogu i ogladnjeti, pustiti sebe, ogladnjeti za živim Krstom.

Hrana je na stolu. Dođite i uzmite Me, uzmite svi koji ste žedni, pijte Me. Uzmite i jedite moje Tijelo, pijte moju Krv, napunite svoju dušu nektarom neprolaznog, dubinom Srži, dubinom Boga.

Zašto se bojite tog „da“ Meni? Dođite i naslonite svoj strah, Ja ću ga prelomiti. Dođite i umočite svoje tijelo u kalež Krvi koja vas izbjeljuje, koja izbacuje taloge mulja iz vaše duše. Dođite i uzmite Me, ponesite Me u svojoj biti.

Zašto kastrirate dubinu susreta s Bogom? Zašto kontracepcijom zagušujete svoj duh?

Rekao je: „Plodite se i množite i zemlju napunite.“ (Post 1,28) Zašto se, ljudi, bojite svoje plodnosti? Zašto kastrirate dubinu susreta s Bogom? Zašto kontracepcijom zagušujete svoj duh? Zašto me izbjegavate? Ja, Jahve, Bog Milosrđa, vlasnik svega stvorenoga, tako volim položiti svoje svjetlo, izreći „biti“ nad podložnošću i ljubavlju vašeg uzajamnog predanja.

Plodite se i množite i zemlju napučite. Bog, Jahve, dobar i milosrdan, želi zemlju dati djeci vašoj, želi razveseliti čovjeka potomstvom, želi ozvučiti zemlju smijehom dječje razigranosti.

Plodite se radosno oponašajući dobrog Oca

Plodite se i množite jer plodnost je dar Božji, Božja mogućnost slobodne odluke da ga pustimo djelovati. Stvarati. Kreirati. Povećavati čovječanstvo. Povećavati otkupljenike. Plodite se. I množite se. Budite slobodni birati Boga, služiti djeci, služiti Bogu u malenima.

Plodite se, sluge malene, plodite se radosno oponašajući dobrog Oca koji pušta da teku rijeke, čiste rijeke. l da pijemo. Koji hrani bića suncem naraslim biljkama; komoračem i kruhom. Boga koji se položio u stvoreno, svoju riječ utkao u svaku pojavu koja nas okružuje. U sile zemaljske. Udahnuo svoj Duh u maleno dijete.

Boga plodnog. Boga množinu jedine, Boga – „Plodite se i množite i zemlju napunite“. Boga koji poštuje i koji stvara.

Amen.


Marija Grgić – Žena vrsna
Foto: Priscilla Du PreezUnsplash

Print Friendly, PDF & Email
Marija Grgić

Gospodin joj je providio muža i njihovom braku poklonio petero djece. Uz brigu o svojoj obitelji, piše za portal Žena vrsna što je uvijek ispunjava milošću. Jednom ranije u životu postala je magistra matematike i fizike. Osluškujući Božju prisutnost u svakodnevici, voli pisanjem hvatati sjećanja na Ljepotu.