Vjenčanice za proljeće / ljeto 2017

vjenčanice

Iako su već neko vrijeme popularne vjenčanice u boji šampanjca te bjelokosti, tradicionalna bijela i dalje dominira svijetom vjenčanica. Kao i u ostalim područjima modne scene, i ovdje trendovi variraju ovisno o sezoni, te se s ulica metropola prenose na vjenčanu modu: od elegantnih minimalističkih haljina čistih linija do bajkovitih modela obogaćenih romantičnim detaljima: čipkom, tilom, volanima, ukrasnim kristalima i 3D cvjetnim aplikacijama.

Ove sezone dizajneri su se poigrali i redefinirali tradicionalni izgled vjenčanica.

Viktorijanski stil – za djevojke koje vole povijesne drame („Ponos i predrasude“ 🙂 ), romantični stil vjenčanica, dugih rukava, nježnih čipkastih uzoraka.

Pelerina kaputić – za mladenke kojima je uvijek hladno. Ovaj detalj zgodan je način da se pokriju ramena i zaokruži cjelokupni izgled.

3D cvijeće – trodimenzionalne aplikacije dodaju teksturu bijeloj podlozi i apsolutno su nezaobilazne ove sezone.

Rukavice – klasični, a rijetko korišteni dodatak. Iako su pred nama topli dani, par čipkastih rukavica može dati poseban naglasak jednostavoj vjenčanici.


Nina Baršić  – Žena vrsna 
Foto: Pinterest

Print Friendly, PDF & Email
Nina Baršić

Rođena u Karlovcu, ali od 2009. godine živi u Zagrebu. Radi u školi za slijepu i slabovidnu djecu, a slobodno vrijeme najradije provodi s obitelji i prijateljima. Vodi blog o čednom odijevanju, voli čitati knjige i gledati povijesne drame.