Brzi namaz od tune

Brzi namaz od tune/Namaz/Dan po dan/Recepti

Ukusan namaz idealan kao brzi doručak, užina ili večera, a za pripremu vam je potrebno samo 10-ak minuta. Ovaj namaz pun je zanimljivih okusa – slatkoća kukuruza, kiselost krastavaca, zaigrana nota sezama. Najfiniji je ako koristite hladne sastojke. Drugačiji je od ostalih namaza jer nije usitnjen, više je kao nadjev, tako da osjetite svaku sastavnicu, teksturu sastojaka i uživate u svim okusima. Sastojcima se možete igratid – dodati vlasac, izbaciti krastavce, ubaciti začine po želji, možda malo limuna, sve je dobrodošlo.

Sastojci

160 g tune (komadi)
80 g kukuruza šećerca
50 g kiselih krastavaca

30 g crvenog luka
prstohvat soli
prstohvat papra
60 g majoneze
20 g kiselog vrhnja

Po želji:

2 žlice bijelog sezama
2 žlice crnog sezama

Postupak

Pripremite zdjelu srednje veličine. Kisele krastavce i luk narežite na sitne kockice. Ocijedite ulje iz konzerve tune, kao i vodu iz konzerve kukuruza. Vilicom lagano razdijelite tunu na zasebne komade. U posudi pomiješajte sve sastojke počevši od povrća, a na kraju dodajte majonezu i vrhnje. Narežite omiljeni kruh ili pecivo i dodajte nadjev na svaku šnitu. Po želji, na tavi kratko popržite sezam do zlatno smeđe boje te ga posipajte po nadjevu.

Želim vam dobar tek, uživajte u obroku!


Sara Cuklin Dokša – Žena vrsna
Foto: Sara Cuklin Dokša

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!