Devetnica Gospi od krunice – Pompejska devetnica

Izmolite devetnicu Gospi od krunice poznatu i kao Pompejska devetnica

Pobožnost devetnice Gospi od krunice novijeg je datuma. U jednom ukazanja u Pompejima 1884. godine u kući zapovjednika Agrelli-ja. Majka Božja je priopćila i način na koji je žeila da joj se moli. Fortuna Agrelli, kći zapovjednika Agrelli-ja, punih je trinaest mjeseci strahovnto trpjela i mučila se s grčevima. Od nje su digli ruke i najpoznatnji liječnici onoga vremena. Napaćena djevojka i njezina rodbina započinju 16. veljače 1884. devetnicu Kraljici krunice.

Kraljica krunice ukazuje joj se 3. ožujka. Sjedeći na prijestolju i obasjana svjetlom držala je u naručju dijete Isusa, a u ruci krunicu. Oboje su bili obučeni u zlatnu odeću. Uz njih su stajali sv. Dominik i sv. Katarina Sijenska. Prijesto je bio ukrašen cvijećem, a lik Marijin odsijevao je čudesnom ljepotom. Marija je gledala patnicu majčinskom nježnošću a bolesnica joj je zavapila riječima: „Kraljice Svete Krunice, budi mi milostiva, vrati mi zdravlje. Molila sam te u devetnici, ali još nisam osjetila tvoje pomoći. Tako bih željela ozdraviti.”

„Dijete”, odgovorila je Blažena Djevica, ti si me zazivala različitim nazivima i dobivala si od mene milost. Pošto si me sada zazvala meni tako dragim imenom Kraljice Svete Krunice, ne mogu ti odbiti milost koju tražiš! Taj naziv mi je veoma drag. lzmoli tri devetnice i bit ćeš uslišana.”

Još se jednom ukazala Kraljica krunice i rekla: „Tko god želi od mene dobiti kakvu milost, neka izmoli tri devetnice krunice i k tome još tri devetnice u zahvalu. Ovaj događaj dojmio se pape Lava XIII. i on će u svojim okružnicama poticati vjernike da gorljivo mole krunicu.

Kako moliti devetnicu Gospi od krunice?

Devetnica se sastoji od moljenja pet desetica krunice uzastopno kroz 27 dana za postignuće milosti, a odmah zatim pet desetica kroz 27 uzastopnih dana u zahvalu, bez obzira je li molba uslišana ili ne. Svaki dan razmatra se drugo otajstvo: prvi dan radosno, drugi žalosno a treći slavno – i tako naizmjence kroz 54 dana. Neki predlažu molitvu cijelog ružarija (radosna, žalosna i slavna otajstva) umjesto pet desetica.

Devetnica je naporna, ali tko želi postići uslišanje neće mu biti teška. Ako ne postignete milost koju tražite, budite sigurni da je Kraljica Krunice, koja zna što kome treba, čula vašu molitvu. Nećete moliti uzalud, jer nikada neka molba nije ostala neuslišana. Blažena Djevica nikada nije iznevjerila. Svaka Zdravomarija neka bude ruža koju polažete pred njezine noge. Te molitve spletene u vijenac, bit će joj veoma drag dar, koji će vam donijeti naročite milosti. Tako ćete dirnuti njezino srce i ona će vam otvoriti bogatstvo svojih milosti.

Poštujući dekret pape Urbana VIII i drugih papa, želim spomenuti da sve ovdje rečeno nema vrijednosti nekog višeg autoriteta, nego samo ljudskog svjedočanstva.

Obećanja koja je Blažena Djevica Marija dala Sv. Dominiku i Bl. Alanu

 1. Svima koji budu odano molili krunicu, obećajem svoju posebnu zaštitu i obilje milosti.
 2. Oni koji budu ustrajali u molitvi krunice primit će neku osobitu milost.
 3. Krunica će biti moćno oružje protiv pakla, uništit će grijehe i izagnati herezu.
 4. Krunica će pomoći rast kreposti i dobrih djela, donijetI obilje Božjih darova za dušu preokrenut će ljubav prema svijetu u ljubav prema Bogu, uzdići srca da žele božanska i vječna dobra. Na taj način će se te duše posvetiti.
 5. Koji mi se povjere preko krunice neće biti izgubljeni.
 6. Koji budu pobožno molili moju krunicu razmišljajući o otajstvima spasenja neće biti satrveni nedaćama niti će umrijeti lošom smrću. Grešnici će se obratiti pravedni će rasti u milosti i postati vrijedni vječnoga života.
 7. Oni koji su iskreno odani molitvi moje krunice neće umrijeti bez utjehe Crkve ili bez milosti.
 8. Oni koji budu molili krunicu, naći će za života i na smrti svjetlost Božju, puninu njegove milosti i bit će ubrojeni me u blažene.
 9. Brzo ću osloboditi iz čistilišta duše odane molitvi krunice.
 10.  Prava djeca moje krunice uživat će veliku slavu na nebesima.
 11.  Ono što preko krunice tražite, dobit ćete.
 12. Koji šire moju krunicu, dobit će preko mene pomoć u svim svojim potrebama.
 13. Postigla sam od svog Sina da će svi prijatelji krunice imati svece nebeske za svoju
  subraću u životu i u smrti.
 14. Koji vjerno mole krunicu, moja su draga djeca, braća i sestre Isusa Krista.
 15. Odanost mojoj krunici posebni je znak predodređenja.

UPT/Žena vrsna
Foto: PrierlechapeletPixabay

Tekst je preuzet iz knjižice Devetnica Gospi od Svete Krunice u izdanju naklade U pravi trenutak s posebnim dopuštenjem samo za portal Žena vrsna.

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!