Mali trikovi koji će učiniti da i u starijim godinama izgledate odlično

Mali trikovi koji će učiniti da i u starijim godinama izgledate odlično

Starjeti je skroz prirodna stvar. Donosimo vam nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći izgledati najbolje što možete, odnosno da bolje „nosite“ svoje godine.

Kako vaša šminka, odjeća i modni dodaci mogu pomoći istaknuti vaše atribute, tako mogu istaknuti i one stvari koje ne biste baš voljeli isticati. Evo nekoliko uobičajenih grešaka koje činimo, a koje nam ne pomažu izgledati najbolje što možemo.

1. Vaša frizura

Postoji neka urbana legenda koja kaže da biste trebali imati dugu kosu ako želite izgledati mlađe te da kratka kosa čini da izgledate starije. Ovo je krivo. Kako dosežemo zrelije godine, tako gravitacija čini svoje… Zato je zadnje što želite je imati jako dugu kosu koja vam dolje „povlači“ i lice.

Međutim, ne trebate imati jako kratku kosu. Umjesto toga možete ići na dužinu do ramena, ošišanu stepenasto, kako bi dodala volumena vašoj kosi. Na taj vam način kosa može izgledati zdravo i svilenkasto.

Također, preporuka frizera je ošišati šiške ako želite osvježiti svoje lice i oduzeti mu koju godinu.

2. Biseri

Biserni nakit je uvijek klasičan i ženstven, ali je ključno dobro ga kombinirati s odjećom kako biste izgledali svježe i u trendu. Primjerice, zgodno bi bilo kombinirati bisernu ogrlicu s malo kraćom (ili dužom) metalnom ogrlicom. Biserne broševe biste možda trebali pospremiti negdje još koje desetljeće.

3. Iscrtavanje dna kapka crnom olovkom

Ovo je najčešća greška u šminkanju jer vaš izgled čini starijim na više načina: čini da vam oči izgledaju manje, naglašava sitne linije ispod oka i općenito gledano – optički vuče vaše lice dolje.
Kako to popraviti? Nanesite smeđi ili crni tuš na gornji kapak, a liniju donjeg kapka iscrtajte bijelom ili kremastom olovkom (uglavnom neka su svijetle nijanse). Tako ćete osvježiti izgled i postići dojam većih i ljepših očiju.

4. Previše ukrašeni nokti

Šareni lakovi, lakovi jarkih boja ukrašeni raznim motivima najbolje stoje tinejdžericama ili ženama ispod 25 godina. Razlog je vrlo jednostavan: ruke su jedan od najpouzdanijih područja pomoću kojeg možete pretpostaviti koliko žena ima godina.

Dakle, stavite li šljokice na svoje nokte u svojoj 50. godini, ne samo da ćete pomalo odudarati, nego ćete privući veću pažnju na svoje ruke.

5. Metalik sjene za oči

Možda bi bilo čudno i zabavno vidjeti 70-godišnjakinju s metalik plavom sjenom na kapcima, ali ovakve sjene za kapke obično imaju kremastu konzistenciju koja upada u nabore i bore na kapcima koji dolaze s godinama. Tako ih dodatno naglašavaju. Stoga je bolje koristiti mat sjene, a želite li malo svjetline i osvježenja, koristite tzv. satenske sjene zemljanih tonova.

Dobra vijest je da se sve ove greške lako ispravljaju. Ispravite li samo dvije ili tri greške, vidjet ćete promjenu u svome izgledu.


Adriana Bello – Aleteia
Prevela: S. Dž.
Foto: Thomas HafenethUnsplash

 

Avatar
Žena Vrsna

Žena vrsna vrijedi više nego biserje. Srce njena muža bez straha se može u nju pouzdati, ona mu uvijek čini dobro. Vješto i neumorno radi na njivi Gospodnjoj, tražeći i vršeći volju Božju. U njoj nema straha, osim straha Božjega pa se smije svakom novom danu uživajući u plodovima svojih djela.