Banana kokos kuglice

banane, kokos, keksi

Recept za ove kuglice već je jako dugo popularan na Internetu. Ukoliko je nekome slučajno promaknuo, preporučamo da ga isprobate prvom prilikom!

Ove fine kuglice sastoje se od nekoliko jednostavnih sastojaka – keksa, banane, kokosa i šećera, a priprema je i više nego jednostavna, tako da u izradu slobodno uključite i zaigrane dječje ručice.

Sastojci

Smjesa za kuglice

  • 2 banane
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g kokosa
  • 200- 250 g mljevenog keksa

Ostalo

  • rum ili aroma vanilije
  • kokos za valjanje kuglica

Priprema

Banane izmiksajte sa šećerom u prahu tako da dobijete smjesu bez grudica. Kako bi kuglice bile što slađe, koristite zrelije banane.

Dodajte kokos pa kuhačom promiješajte smjesu. Dodajte malo više od polovice količine keksa pa kuhačom miješajte smjesu dok možete, a zatim ju nastavite mijesiti rukama. Mljeveni keks dodajte po malo dok ne dobijete smjesu od koje možete lijepo oblikovati kuglice.

Količina keksa koja će vam trebati ovisi o veličini banana.

Smjesa je spremna za oblikovanje kada možete napraviti kuglice koje se ne raspadaju.

Kada napravite sve kuglice u manju zdjelicu ulijte cca 50 ml vode pa dodajte 1 žlicu ruma ili arome vanilije, ovisno što volite.

Svaku kuglicu kratko umočite u vodu, a zatim uvaljajte u kokos.


Jannette Razum – Slatki svijet torti i kolača
Foto: Jannette Razum

Jannette Razum
Jannette Razum

Supruga i majka koju jako veseli isprobavanje i traženje novih, slatkih recepata. Stoga je pokrenula stranicu Slatki svijet torti i kolača na kojoj s ostalim zaljubljenicima u slatko dijeli recepte za izradu torti, kolača i ostalih slastica.