Majka Marija nas je kroz trudnoću pratila, a Duh Sveti nosio

među nama, svjedočanstvo, duh sveti

Za svoju treću trudnoću saznala sam kada smo otišli na ljetovanje 2020. Stariji je sin tada imao 5 godina, a mlađi 11 mjeseci. Na prvu sam se malo uplašila, kako ću to, trebala sam se vratiti na fakultet početkom jeseni, ali sam i u tom strahu osjećala radost zbog novog života. Kada sam rekla suprugu da sam trudna, bio je presretan.

Neizvjesnost na samom početku trudnoće

Nekoliko sam dana osjećala bol u donjem dijelu trbuha. Nazvala sam svoju ginekologinju koja mi je savjetovala da odmah odem na pregled. Budući da smo bili na ljetovanju, tamo sam i otišla na pregled. Doktorica je rekla da imam hematom odmah ispod ploda te da moram strogo mirovati ako ne želim da on pukne i ugrozi dijete. Ta doktorica je bila pomalo hladna i rekla je da se srce djeteta još ne može vidjeti te da ga oni onda ni ne smatraju još živim. Naručila me na pregled za tjedan dana da vidimo hoće li se vidjeti srce.

Molila sam malu krunicu Duhu Svetom

Naravno da je za mene to bila glupost, ne trebam ja vidjeti otkucaje toga malog srca da vjerujem da je živo. Čitajući na Internetu o hematomu u trudnoći, vidjela sam da nije za šalu i da neke žene miruju skoro cijelu trudnoću. Moja mi je doktorica prepisala tablete koje su mi pomogle zaštiti plod. Zbog tih sam tableta morala prestati s dojenjem mlađeg sina. Mama mi je rekla da molim malu krunicu Duhu Svetom i počela sam.

Na sljedećem pregledu dočekala me druga doktorica. Bila je toliko pozitivna i nasmijana. Njen pristup mi je pomogao da se opustim te sam je pitala sve što me zanimalo. Radosno mi je rekla kako vidi otkucaje srca i da mi iskreno čestita. Zamolila me da za tjedan dana opet dođem na pregled.

Majka Marija zaštitila je našu trudnoću

Nastavila sam mirovati i moliti. Molila sam Majku Mariju da zaštiti ovu trudnoću i djetešce koje nosim. Prošlo je još tjedan dana te sam opet morala na pregled. Ušla sam u ordinaciju, a tamo je opet bila radosna doktorica. Pozdravila me imenom i zamolila da odmah krenemo s pregledom. S velikim mi je osmijehom rekla da ona više hematom ne vidi. Bože, koje radosti! Presretna sam otišla iz ordinacije da što prije kažem suprugu.

Molitva Majci

Molila sam cijelu trudnoću za porod. Prva dva poroda su mi bila jako bolna. Nakon drugog poroda doktorica koja me porodila savjetovala mi je da sljedeći put razmislim o epiduralnoj. Nakon drugog poroda sam zbilja razmišljala da si pomognem nekako na sljedećem porodu. Bogu hvala, kada sam ostala treći put trudna, o tome više nisam razmišljala. Predala sam sve Majčici u ruke. Molila sam tijekom cijele trudnoće ovu molitvu koju sam pročitala u svjedočanstvu jedne žene, a molitva ide ovako:

Marijo, prati moje dijete koje nosim da bude uvijek plemenito, sretno i pošteno. Pomozi da još više volim muža, oca našeg djeteta. Smijem Te zamoliti da mi porod bude što manje bolan, premda očekujem radost radi novog čovjeka. Bdij nad liječnicima koji vode brigu o meni i djetetu i pomozi im da savjesno izvrše svoju dužnost. Neka život ovog djeteta bude na tvoju slavu,Gospodine, u zdravlju i bolesti, u uspjehu i neuspjehu. Gospodine, ti si Mariji povjerio da bude Majka tvoga Sina. Zahvaljujem ti što si meni povjerio da budem majka još jednog tvoga djeteta. Pomozi mi, Marijo, da poteškoće trudnoće i poroda velikodušno i vedro prinesem za dobro djeteta. Marijo, Majko, zaštitnice trudnica, moli za nas! Amen.

Duhovni pristup rađanju

U isto vrijeme, trudna je bila i moja sestrična te smo jedna drugoj bile podrška. Negdje pred kraj trudnoće, oko 36. tjedna sestrična mi je donijela knjižicu Duhovni pristup rađanju. Obje smo krenule s čitanjem. Budući da sam prva dva sina rodila prije termina, mislila sam da bih mogla i sada tako. Međutim, ja sam izdržala skoro do 40. tjedna. Budući da sam studirala, nisam baš imala vremena puno čitati knjižicu koju mi je sestrična poklonila. Nosila bih je sa sobom u bolnicu na preglede i čitala. Navečer kada bih odlazila na spavanje, čitala bih tu knjižicu. Uz nju sam se opustila, istinski se predala Bogu.

Tako sam jednu večer legla u krevet s namjerom da završim čitanje te knjižice jer mi je ostalo samo nekoliko stranica. Kada sam pročitala zadnju stranicu, ustala sam se i primijetila da mi je ispao sluzni čep. Pozvala sam muža, smireno mu rekla da bih trebala u bolnicu. Moja je sestra došla čuvati naše dječake, a suprug i ja smo krenuli. Vozili smo se do bolnice i razgovarali o svemu. Kada me suprug pitao kako se osjećam, rekla sam mu da sam zbilja sretna i smirena i uzbuđena kao kada idemo na more. On se nasmijao. Već je bilo blizu ponoći kada smo stigli u bolnicu. Tamo mi je vodenjak brzo puknuo te su me smjestili u predrađaonu. Suprug, nažalost, nije mogao biti na ovome porodu. Rodila sam sljedeće jutro u 8:25. Cijelu sam noć hodala i molila krunicu Božjeg milosrđa, a između krunica čitala molitvu iz knjige Duhovni pristup rađanju (stranica 155). Cijela noć mi je bila ispunjena molitvom i radošću iščekivanja novoga života.

Uz duhovnu pomoć svetog Mihaela, rodio se mali Mihael

U 7:30 sam pozvala medicinsku sestru. U 8:05 ušla sam u rađaonu i rekla u sebi: „Isuse, molim te da rodim do pola 9.” U rađaonu je ušla porodilja. Upitala me gdje živim i rekla da me viđa nedjeljom u crkvi sa sinovima. Koliko sam bila sretna što je to netko iz moga mjesta, netko tko me poznaje. U jednom sam trenutku poroda naglas rekla: „Bože moj, molim te, pomozi mi.” Porodilja je s osmijehom i blagim pogledom odgovorila: „Hoće,pomoći će ti.” Trudovi su bili sve češći i sve jači. „Isuse, molim te, odnesi moju bol. Sveti Mihaele arkanđele, brani me u ovom boju”, zazvala sam u sebi. I više ništa nisam osjećala. Samo radost i neopisivu Božju prisutnost! Na svijet je stigao maleni Mihael. Živ i zdrav.

Bog je velik! Bog je ljubav! Prepustite mu se s pouzdanjem i osjetit ćete koliko vas ljubi. Molite Majku Mariju za zagovor, molite Duha Svetoga i vidjet ćete koliko će vaših molitava biti uslišeno.

Anonimno – Žena Vrsna
Foto: Mateus Campos Felipe – Unsplash

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!