Oznaka: Blažena Djevica Marija

Bezgrešnom srcu Marijinom

Sve što trebate znati o pobožnosti Bezgrešnom Srcu Marijinom

Djelovanjem Duha Svetoga iz Srca Marijina potekla je Krv Srca Isusova. Divno Srce Marijino počélo je života Bogo – Čovjeka. Iz tog nam Srca u punini dolazi spasenje. Na Kalvariji to Srce će zajedno sa Srcem Isusovim pretrpjeti za nas mučeništvo, sudjelujući tako u otkupljenju cijelog ljudskog roda. Zato s pravom Isus hoće da uz njegovo Presveto Srce ljubimo i častimo i Srce njegove Majke.

Marijanski zavjet za Domovinu

Marijanski zavjet za domovinu – zašto je više od hodočašća?

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu, koju su osnovali mladi i branitelji, pokrenula je 2015.g. zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske. Hočašće je namijenjeno svim generacijama, i svatko može ugraditi svoj doprinos – onoliko koliko može – hodom, molitvom za hodočasnike ili pripremom okrijepe za njih dok prolaze kroz razna mjesta diljem Hrvatske.

poput Marije

Kako biti majka poput Marije?

Poput svih katoličkih majki, nastojimo se ugledati u Blaženu Djevicu Mariju u svemu što radimo i u svemu što jesmo. Ovo je izazovan, pomalo zastrašujući, zadatak, ali jedan od onih koji bismo trebali ispuniti.

budi

Molitva za dar majčinstva

U tišini svoga srca jedna ponizna duša vapi Bogu i predragoj Gospi u molitvi za dar majčinstva. Nema ljepšeg od iskrenog izlijeva najskrovitijih misli, a naša ih je čitateljica povjerila nama. Prepustimo se ovom nježnom prikazanju životnog križa Nebesima.

pitam se

Marijino treće tromjesečje

Jeste li ikada razmišljali kako je Marija podnosila trudničke tegobe brojeći zadnje tjedne do susreta sa svojim Sinom?

Guadalupskoj Gospi

Četiri fenomenalne činjenice o našoj Guadalupskoj Gospi

Svake godine 12. prosinca, katolička crkva slavi blagdan Gospe Guadalupske, obilježavajući tako dan kada se 1531. godine, naša blažena Djevica u Meksiku ukazala 57-godišnjem zemljoradniku, Juan Diegu. Donosimo 4 fenomenalne činjenice o našoj Guadalupskoj Gospi.