Šest kratkih i moćnih molitvi za supruga

za supruga

Molite za svoju djecu. Većina bi se složila da je to poprilično lagano. No, moliti za supruga? Tko to redovito radi? Tijekom naših užurbanih života, muževi često ostaju zapostavljeni. Možemo pronaći vremena za molitvu za svoju djecu, pa čak i sudjelovati u molitvenim grupama majki, no drugačija je stvar moliti za svoga supruga. To može postati borba kada osvijestimo koliko je važno moliti za svoga supruga. Stoga vam donosimo šest učinkovitih molitvi inspiriranih poslanicama sv. Pavla koje možete odmah isprobati bez da čekate Dan očeva.

Da moj suprug upozna Božju ljubav

„Da po vjeri Krist prebiva u srcima vašim te da u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni mognete shvatiti sa svim svetima što je Dužina i Širina i Visina i Dubina te spoznati nadspoznatljivu ljubav Kristovu da se ispunite do sve Punine Božje.“ (Ef 3,17-19)

Molitva: Gospodine Isuse, stavljam se u Tvoju prisutnost i molim Te da obgrliš srce moga supruga svojim Presvetim Srcem. Pomozi mu da ima potpunu vjeru u Tebe. Neka Tvoja ljubav bude duboko ukorijenjena u njemu i neka ta ljubav sjaji našim životima. Pomozi mome suprugu da spozna Tvoju vječnu milost tako da razumije da je Tvoja ljubav stvarnija od bilo kojeg zemaljskog doživljaja. Amen.


Da može ispuniti svoje poslanje supruga

„Muževi, ljubite svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu te sebe predao za nju da je posveti, očistivši je kupelji vode uz riječ te sebi predvede Crkvu slavnu, bez ljage i nabora ili čega takva, nego da bude sveta i bez mane. Tako treba da i muževi ljube svoje žene kao svoja tijela. Tko ljubi svoju ženu, sebe ljubi.“ (Ef 5,25-28)

Molitva: Gospodine, prema Tvojoj volji, pomozi mome suprugu da se približi svetosti putem sakramenta našega braka. Ispuni njegovo srce svojom ljubavlju i pomozi mu ispuniti njegovo poslanje slijedeći Tvoj put. Amen.


Da moj suprug pouči našu djecu o Tvojoj ljubavi

„A vi, očevi, ne srdite djece svoje, nego ih odgajajte stegom i urazumljivanjem Gospodnjom!“ (Ef 6,4)

Molitva: Duše Sveti, ispuni srce moga supruga svojim mirom tako da kroz njega možeš iskazati svoju ljubav našoj djeci. Daj mu strpljenja i potrebne mudrosti da podigne našu djecu u čistoći i vjeri. Pomozi mu voditi našu djecu pravim putom i ohrabrivati ih da Ti ostanu blizu. Amen.


Za dobrobit naše obitelji

„A Bog moj ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu.“ (Fil 4,19)

Molitva: Gospodine, Ti znaš što mi zaista trebamo. Molim Te, podari mome suprugu milost da koristi naše prihode s mudrošću, da bude „siromašan duhom“ (Mt 5,3) i da bude velikodušan prema onima u potrebi. Amen.


Da bude muškarac kakvim si ga pozvao biti

„Bdijte postojani u vjeri, muževni budite, čvrsti. Sve vaše neka bude u ljubavi!“ (1 Kor 16,13-14)

Molitva: Gospodine, povjeravam Ti sve odluke moga supruga, njegove planove, brige i njegovo cijelo postojanje. Pomozi mu da bude jak u Tvojoj ljubavi i utemeljen u vjeri. Daj mu snage da bude muškarac kakvim si ga pozvao biti: hrabar, sretan i velikodušan. Pomozi mu rasti u vjeri, nadi i milosrđu. Amen.


Da moj suprug djeluje s mudrošću i razboritošću

„ne prestajem zahvaljivati za vas i sjećati vas se u svojim molitvama: Bog Gospodina našega Isusa Krista, Otac Slave, dao vam Duha mudrosti i objave kojom ćete ga spoznati; prosvijetlio vam oči srca da upoznate koje li nade u pozivu njegovu, koje li bogate slave u baštini njegovoj među svetima i koje li prekomjerne veličine u moći njegovoj prema nama koji vjerujemo: ona je primjerena djelotvornosti sile i snage njegove.“ (Ef 1,16-19).

„Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se.“ (Jak 1,5)

Molitva: Gospodine Isuse, Ti koji si činio dobro, molim Te da dadneš mome suprugu milost da slijedi tvoje korake. Daj mu snage da usavrši svoju mudrost i da stekne svijest o utjecaju svojih odluka na našu obitelj. Neka njegovo srce sjaji svjetlom Duha Svetoga tako da može ići naprijed s pouzdanjem i sigurnošću, kojegod ga prepreke čekale. Amen.


I još jedna posljednja molitva za zagovor Djevice Marije:

Djevice Marijo, Majko Božja, zaštiti svojim ogrtačem moga supruga tako da zadobije potrebnu milost da bude zaštitnik naše obitelji kao što je to bio sv. Josip. Svojim majčinskim zagrljajem, o Marijo, moli da mu se podari snažan osjećaj sigurnosti tako da se nikad ne osjeća napuštenim. Amen.


Aleteia
Prevela: LR
Foto: Pixabay

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!