Svakodnevne molitve za muža

svakodnevne molitve

Kad se osvrnem na svoj dvadesetjednogodišnji brak jasno mi je koliko sam blagoslovljena. Udala sam se za sjajnog čovjeka, uistinu sjajnog! Ipak, to ne znači da nije bilo teških trenutaka. Brak zahtjeva rad i svatko tko vam kaže drugačije zavarava sam sebe. Nas dvoje smo griješili bezbroj puta, povrijedili jedno drugo riječima i djelima te ponekad jednostavno jedno drugo iznevjerili. Kako bismo svoj brak održavali zdravim i snažnim, potrebna je namjera da se to čini! Oh, nekada bih ja rekla da molim za njega svakodnevne molitve, ali zapravo nisam tome posvećivala puno vremena.

Nedavno smo gledali film „Ratna soba“ (War room). Ukoliko još niste pogledali taj film, učinite to što prije. On govori o snazi molitve i o tome koliko je molitva bitna. Središnje mjesto u filmu zauzima molitva za narušen brak, ali zapravo je tema filma primjenjiva na sva područja našega života.

Svakodnevne molitve za muža

Željela bih s vama podijeliti pet svakodnevnih molitvi koje molim za svog muža. Nisu to jedine molitve koje upućujem Gospodinu za svog supruga, ali jesu one koje nikako ne volim izostaviti.

Za njegovu zaštitu

Ova molitva pokriva više područja: njegovo zdravlje i dobrobit kao i zaštitu od neprijatelja. Molim da se zlo drži podalje od njega te da ima snage i mudrosti oduprijeti se iskušenjima. Molim da ga Bog štiti svojom moćnom rukom!

Za njegovo predanje

Molim za njegovo predanje Kristu, da njegov odnos s Gospodinom nastavlja rasti te da uvijek traga za Isusom. Ako imate supruga udaljenog od Boga, ovo je pravo vrijeme da molite za njegovo spasenje. Poznavala sam jednu gospođu iz naše župe koja je 30 godina molila za svog posrnulog supruga, teškog alkoholičara. Iz ljudske perspektive činilo se da taj nikad ne bi izabrao Krista. Ali znate što? Jedan dan on je to zaista učinio! Došao je u crkvu i dao svoje srce Isusu te mu služio sljedećih 30 godina do svoje smrti. Nikad ne odustajte, Bog sluša!

Za njegovu čistoću

Molim za njegovu čistoću. Živimo u kulturi zarobljenih srdaca u kojoj izranjaju slike, plakati pa i reklame boreći se za muškarčevu pažnju i kušajući ga. Moja molitva je uvijek ta da odoli iskušenju i da mu Gospodin u tome pomogne. Molite da Vaš suprug živi svoj život noseći mudre riječi sv. Petra u svom srcu.

Budite trijezni i bdijte. Jer protivnik vaš, đavao, kao lav ričući obilazi i traži koga da proždre. Njemu se oduprite tvrdi u vjeri i znajte da iste muke podnose vaša braća u svijetu! A Bog svake milosti, koji vas poziva na vječnu svoju slavu u Kristu Isusu, on će vas, iza malo muke, usavršiti, okrijepiti, utvrditi. Njemu slava i vlast u vijeke vjekova! Amen (1 Pt 5,8-11)

Za njegovu svrhu

Svi imamo svrhu. Ljudi se silno muče ako ne mogu dokučiti svoju svrhu ili osjećaju da ne znaju kojim putem im je ići. Molim da Bog mome suprugu jasno pokaže koja je njegova svrha. Molim da mu Bog pokaže koja je svrha njegova posla i/ili apostolata kao i njegove obitelji i prijateljstava. Naši supružnici često nose brojne terete na svojim leđima stoga trebamo moliti da im Bog podari mir i oslobodi ih njihovih tereta.

Za njegovo očinstvo

On je otac naše djece. Molim da ga Bog usmjerava u njegovu očinstvu. Molim da mu Bog da mudrosti u odgoju i postupanju prema svakom našem djetetu kako bi im prenio mudrost i ljubav. Molim za njegovo strpljenje i razumijevanje.

Molite da Bog pokaže vašem suprugu što je važno, a što nije te da s djecom izgradi snažan odnos koji će trajati cijeli život!

Koju biste još molitvu vi dodali?


Angela Richter – Together with Family
Prevela: Katarina Vudjan
Foto: Pixabay

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!