Oznaka: Komunikacija u braku

moliti zajedno

Kako moliti sa supružnikom: četiri jednostavna koraka

Jeste li se ikada pitali kako na intimniji način moliti sa svojim suprugom? Jeste li željeli biti duhovno bliskiji sa svojom suprugom? Misa može puno pomoći parovima da nauče kako moliti zajedno kao suprug i supruga i kako istovremeno produbiti intimu.

zajedničke molitve

Dobrobiti zajedničke molitve sa supružnikom

Važnosti zajedničke molitve u braku se dosta govori, no često nam svakodnevne obveze stanu na put. Međutim, možda nismo svjesni utjecaja kojeg zajednička molitva može imati na odnos sa supružnikom i na osobni rast u vjeri.

pismo mužu

Pismo mužu jedne sasvim obične supruge

Ponekad nam se dogodi da smo najmanje pažljivi prema onima koji su nam najbliži. Jer… Suprug ionako zna da ga volim, da mu se divim, da mi je žao kad ga povrijedim. Jedna supruga je poželjela svom mužu to i izraziti – pismom.

reci isusu

Prvo reci Isusu, a tek onda mužu

Uhvatiš li se kako u bujici emocija, uglavnom nezadovoljstva nakupljenog toj dan, jednostavno sve istreseš njemu u lice kad se pojavi na vratima? Ili kako očekuješ da ti pročita misli, utješi te i odmah taj problem riješi, bez da mu moraš išta reći – a onda upadneš u razočarenje jer se to nije dogodilo? Ipak je on, tvoj muž, samo čovjek. Zaboravljaš da je zapravo Isus prvi muškarac u tvom životu.

ne voliš

Ono nešto što ne voliš kod svog supruga

Brak je dvoje nesavršenih ljudi koji tek uče ljubiti. Što činiš kad te pogode nesavršenosti tvog muža? Kako jednu takvu situaciju pretvoriti u priliku za rast u međusobnoj ljubavi i korak na putu svetosti?