Oznaka: Poziv

s. Sunčica Kunić: Dijagnoza karcinoma dopustila mi je iskustvo blistave slobode u bespomoćnosti

Kad je dobro, sve je naoko smisleno. Naoko. Traganje za smislom treba moje vrijeme i moju nemoć, ispuštanje konaca kojima usmjeravam tuge i radosti. Dok imaš, imaš. Kad nemaš, kad ti se otme, onda boli. A ljudi, k’o ljudi. Zamisliš se tek kad boli. Kad te bol iznenadi. Kad te bol na tren paralizira i prelomi brane koje su te čuvale od bujica svijeta, od bujica sebe. Kreneš opet, jer vidiš da ima snage. Osjetiš kako se rađa. Samo ti se oči promijene. Budu mirnije i dublje.

klanjateljice

Klanjateljice Krvi Kristove – njihova je misija svima donijeti život koji nam je Krist darovao

U korizmi smo razmatrali snagu i veličinu Kristove muke i smrti pripremajući se za veliki blagdan Njegova Uskrsnuća kojim smo svi zadobili vječnost, nudimo vam priliku da upoznate družbu Klanjateljica Krvi Kristove, sestara koje žive da bi svijet neprestano podsjećale na neprocjenjivu cijenu kojom smo otkupljeni.

časne sestre

Časne sestre – blagi lahor naše Crkve

Časne sestre su žene koje žive s narodom. Svaku ranu koju narod doživi i proživi s njim proživljavaju i časne sestre. Zbog toga su one tako bitne. Duh pokretač, povjetarac, blagi lahor naše Crkve. Ovo i još puno više toga o časnim sestrama govori mladi bogoslov. Tekst koji je pred vama uvod je u ciklus članaka kroz koje ćemo zajedno upoznavati bogatstvo različitih redova časnih sestara po njihovim osobnim svjedočanstvima.

1 Shares