Najava: Vikend za djevojke koje razmišljaju o pozivu

vikend

Odluka o životnom pozivu kojim ćemo najljepše ljubiti Boga i na koncu dospjeti u Raj, najveća je životna odluka. O njoj valja dobro promisliti, odvojiti si potrebno vrijeme, moliti pa i razgovarati sa drugima – duhovnikom i svjedocima. Iako nitko od njih ne može donijeti konačnu odluku, to odlučujemo sami za sebe, razgovor nam može pomoći. Duhovnik nas može voditi u razlučivanju Božjeg poziva, a svjedoci nam mogu ražariti srce za poziv – bilo bračni, bilo duhovni.

Karmelićanke Božanskog Srca Isusova nude ti priliku za susret s Isusom u zajedništvu sa sestrama koje svojim životom svjedoče ljepotu i uzvišenost redovničkog poziva. One pozivaju sve djevojke koje razmišljaju o duhovnom pozivu da im se za vikend od 18. do 20. 2. 2022. pridruže u samostanu u Hrvatskom Leskovcu na vikendu za djevojke koje razmišljaju o pozivu.

U ovo vrijeme nesigurnosti i pitanja, vidimo da je jedina sigurnost u Bogu. Koji je smisao i cilj moga života? Na što sam pozvana? Možda me Bog zove u posvećeni život? Kako Karmel odgovara na poticaje Duha Božjega u ovome vremenu? Neka Duh Sveti progovori i da odgovore na ova pitanja… kroz zajednički vikend.

Zainteresirane djevojke mogu se prijaviti za sudjelovanje s. Dijani Pučko, BSI na email s.dijana.pucko@gmail.com. Prijave se primaju do 16. veljače.


Lea Potočar – Žena vrsna
Foto: Pixabay

Print Friendly, PDF & Email
Žena Vrsna

Žena vrsna je dragocjena, ali jednostavna - baš kao biserje. Njen sjaj se povećava dok je milosrđe Božje oblikuje u sigurnoj školjci Njegova Presvetog srca. Nije savršena kao Otac, ali svakim danom tome teži. Žena vrsna si ti, ljubljena kćeri Božja, dok nastojiš biti i Marta i Marija u jednoj osobi. Da, čak i onda kada se osjećaš nesposobno, nevrijedno i slabo. Presveta Djevica, jedina vrsna, uvijek ima ispruženu ruku da te povede sa sobom. Hajdemo zajedno, s Marijom do Isusa!