Oznaka: Došašće

navigacija

Vjera je čudesna navigacija

Ne možeš ostati u fotelji ili u svojem malenom svijetu, već krećeš na put na kojem doživljavaš puno radosti i na koncu toga puta susrećeš Stvoritelja koji te nagrađuje plaćom koju ovaj svijet ne može dati, a to je Život vječni!

Blagoslov božićnog drvca

Blagoslov božićnog drvca

Badnjak je i postavili ste božićno drvce, ukrasili ga žaruljicama i smjestili sv. Obitelj u središnje mjesto pod jelkom. Možda se pitate odakle nam običaj kićenja drvca i što ono zapravo simbolizira. Možda biste htjeli moliti blagoslov, ali niste sigurni kako. Kroz nekoliko sljedećih redaka otkrijte simboliku kićenja božićnog drvca i kako se okupiti na molitvu.

badnjaci

Badnjaci još uvijek žare

Život na skrivenim mjestima sela još čuva tradiciju paljenja badnjaka na Badnju večer. Tu stariji prenose običaje na mlađe generacije čuvajući ljubav za Krista.

slavlje

Isus je razlog za slavlje

Pitate se kako odvući djeci pozornost od blještavila okićenih izloga, vrištećih reklama i nametljivih akcija koje počnu već na pragu prosinca. Ako i vi bježite od djedice koji nije u formi jer pije previše gaziranog pića i želite u svoj dom jedinog slavljenika zbog kojeg je, uostalom, i priređena rođendanska proslava, onda preuzmite odgovornost i potrebne korake da Isus bude na prvom mjestu.