Oznaka: Obiteljska molitva

Naučiti djecu moliti

Jedino osobnim primjerom možete naučiti djecu moliti

Ako imamo odnos s Bogom onda bi bilo dobro da im svojim primjerom pokažemo kako to mogu i sami ostvariti. Jednostavnim pristupom možete ih približiti Bogu, a najvažnije je pratiti ih zajedničkom molitvom. Saznajte što nam savjetuje bračni par Popcak.

obiteljske korizmene aktivnosti

Jednostavne obiteljske korizmene aktivnosti

Razdoblje od 40 dana daje nam mnogo prostora za razmišljanje o svojoj vjeri, ali i priliku da vjeru pretočimo u djela. Mnogo je različitih načina i kreativnih ideja kako tijekom korizme konkretizirati ono u što vjerujemo. Među ovih 11 prijedloga pronađite jedan koji će biti najprikladniji za vašu obitelj ili odaberite, možda, sve.

čitati bibliju djeci

Kako djeci čitati Bibliju?

Sv. Ivan Bosco je rekao: „Želite li učiniti dobro djelo? Podučavajte mlade! Želite li učiniti sveto djelo? Podučavajte mlade! Istinski, sada i u budućnosti, među svim svetim stvarima, ova je najsvetija.“

1 Shares
devetnica ljubavi

Devetnica ljubavi ususret Valentinovu

Drage majke i očevi, započnite devetnicu ljubavi ususret Valentinovu kojom ćete svakoga dana na jedinstven način iskazati svojoj djeci koliko ih volite i cijenite. Sigurni smo da neće ostati ravnodušni prema ovim malim znakovima pažnje te da će ih pamtiti cijeloga života.

Blagoslov božićnog drvca

Blagoslov božićnog drvca

Badnjak je i postavili ste božićno drvce, ukrasili ga žaruljicama i smjestili sv. Obitelj u središnje mjesto pod jelkom. Možda se pitate odakle nam običaj kićenja drvca i što ono zapravo simbolizira. Možda biste htjeli moliti blagoslov, ali niste sigurni kako. Kroz nekoliko sljedećih redaka otkrijte simboliku kićenja božićnog drvca i kako se okupiti na molitvu.