Svjedočanstva

Poplava u Gunji

Poplava u Gunji događaj je koji nećemo zaboraviti

U svibnju 2014. velike su poplave pogodile istočnu Hrvatsku. Sava je dostigla rekordnu razinu te probila nasipe. Mnogi su stanovnici bili evakuirani. Donosimo svjedočanstvo naše čitateljice o tome što je za nju i njezinu obitelj značila poplava u Gunji prije nekoliko godina. Preko ove prirodne nepogode u teškim trenucima približila su se mnoga srca. Kad čovjek ostane nijem, onda Bog pošalje svoju utjehu preko svojih sluga, u ovom slučaju blaženog Alojzija Stepinca.

ubila sam

Ubila sam svoju djecu, ali Bog me nije odbacio

Ovo je životna priča Patricije Sandoval, žene koja je gorko zaplakala zbog tri počinjena abortusa, ali i kojoj je nakon pokajanja bilo mnogo oprošteno. Od lijepog djetinjstva do rastave roditelja. Od prešućivanja abortusa ocu te djece do rada u klinici za abortuse i potpunog kraha. Bog se raduje povratku svakog grešnika i čeka ga raširenih ruku poput dobrog Oca iz prispodobe o sinu razmetnome. 

Dugo sam se previrala je li on muž za mene

Donosimo dirljivo svjedočanstvo o djevojci koja je dugo čeznula za jednim mladićem, istovremeno bježeći od njega. Budući da je dvojila je li on njezina suđena osoba, više puta je preispitivala tu odluku. Je li nam suđena baš neka određena osoba za koju se trebamo vjenčati ili se u odluci za brak radi o običnom slobodnom izboru? Kako znati da nismo pogriješili pri izboru bračnog druga? Kako biti siguran da je on ili ona moja suđena osoba?