Oznaka: Svetice

majke

10 svetica koje su bile majke

Naša je Crkva blagoslovljena sveticama koje su bile majke. One nas potiču da živimo svetim pozivom. Postoje svetice za samohrane majke, majke radnice, duhovne majke i sve ostale. Pronađite neku od njih na ovom popisu i zatražite njezin zagovor!

feministi žele

Zašto feministi žele izokrenuti priču o sv. Mariji Magdaleni?

Krasne plave kose koja joj u slapovima pada niz leđa, ova žena grešne prošlosti, u umjetnosti mahom prikazana u podnožju Križa u društvu Majke Božje, prividno je dobar biblijski „materijal“ za oslikavanje žene po mjeri feminizma – pritajeno senzualna, neovisna o muškarcima, a opet tako značajna u tom „muškom svijetu“

Henriette Delille

Henriette Delille: časna koja je riskirala život da bi poučavala robove

Henriette je radila kao učiteljica od svoje 14. godine te je njena predanost brizi i obrazovanju siromašnih sve više rasla. Iako je bila samo jednom osminom afričkog podrijetla i mogla proći kao bjelkinja, uvijek se nazivala kreolom, što je izazivalo mnoge sukobe s članovima njene obitelji koji su se deklarirali kao bijelci.

mjesec ljubavi

14 dana molitve za Vaš brak i supruga

U mjesecu kada svi pričaju o ljubavi, prihvatite izazov molitve za svog supruga, za svoj brak. Neka to bude vaš poklon njemu i sebi ovog Valentinova. Pronađite citate za razmatranje svakog dana u dokumentu pri dnu članka.