Oznaka: Dostojanstvo žene

Je li čedno nositi poderanu odjeću?

Je li čedno nositi poderanu odjeću?

Hoće li vas šokirati izjava da poderana odjeća nije čedna? Ispunjava li poderana odjeća uopće svoju svrhu? Odnosi li se to samo na žene ili na muškarce? Odgovor potražite u tekstu.

84 Shares
Čednost za djevojčice – gdje podvući crtu

Čednost za djevojčice – gdje podvući crtu

Kada je pravo vrijeme kada trebamo djecu učiti čednosti? Nije li od malih nogu? Donosimo vam tekst u kojemu majka triju djevojčica promišlja o tome kako najbolje prenijeti na svoju djecu ljubav prema čednosti. Pročitajte i sami razmislite koliko je ovo zapravo važna tema.

81 Shares
Rastom djevojčica trebala bi „rasti“ i njihova odjeća

Rastom djevojčica trebala bi „rasti“ i njihova odjeća

Imate li i vi problema s kupnjom čedne odjeće, odnosno haljinica za svoje djevojčice ili o tome uopće ne razmišljate? Jeste li ikada ostali zatečeni ponudom odjeće za malene djevojčice ili čak za tinejdžerice? Čednost se uči od malih nogu, nemojte to propustiti. Naoružajte djecu pravim vrlinama kako bi se, jednom kad ih „pustite“ u svijet, mogla zadržati na pravom putu i oduprijeti se svemu lošem što nam danas svijet servira.

205 Shares
čast

Bog je ženu stvorio posljednju, ali dao joj je najveću čast

Mjera u kojoj možemo vladati sobom i vlastite želje podrediti Božjoj volji mjera je u kojoj smo slobodni. Plod te slobode i ispunjavanja Božje volje bit će radost, jedan od plodova Duha Svetoga. Vladati sobom može samo čovjek, stoga od toga ne trebamo bježati, već se truditi rasti u toj kreposti kojom zaslužujemo i opravdavamo dostojanstvo koje nam je dano pri stvaranju.