• Slušajte Ga

  Opipljiv je srcem, iako ga nikad nitko ne vidje. Čini nam se nestvarnim, a zbiljski je tu; do srži nam kosti potresa. On je dokaz - čvršći od kamena što ga čovjek može razbiti - da stvarima se život ne mjeri.

  21
 • Dok ti odgađaš, život se događa

  Svakodnevno se nalazimo u situacijama odlučivanja. Što su odluke važnije, veća je opasnost da zbog straha i neodlučnosti odgađamo reagirati. Zapitajmo se ozbiljno činimo li grijeh propusta.

  42
 • Zašto se to sramimo reći, a kamoli učiniti?

  U moru životnih ciljeva, izmiče li nam onaj krajnji cilj? Sjetimo li se prije svake odluke, svaki dan, da smo pozvani biti sveti? Živimo li svaki svoj trenutak imajući pred očima ovaj cilj?

  52
 • Osjetljivo je srce majke

  Slabosti su Gospodinove majčinske suze i pouzdanje očevo. Istinitost ovih riječi iskusila je i naša Ruža. U jednom trenutku bolnog srca, potražila je i pronašla utjehu u Svetom pismu.

  59
 • Priče o vjernosti: Stavi svoju privlačnost na mjesto kojem pripada

  Nova Marijina kolumna progovara o ženi koja s godinama postaje sve ljepša, o malim žrtvama prikazanim za supružnika te naposljetku donosi molitvu supruge za seksualnu privlačnost.

  88
 • Dnevnik jednog vjeroučitelja: Oči u oči

  Što to znači susresti se oči u oči? Zašto je to važno za vlastitu izgradnju i izgradnju odnosa s bližnjima? Razmišljanje našeg suradnika i vjeroučitelja Bože Baruna potiče nas da se preispitamo te svoj život i odnose utemeljimo na čvrstoj stijeni.

  76
 • Molitva

  O, ribaru ljudi, na tvoju sam se udicu uhvatio i ne želim skinuti se s nje. Nastavi svoje sveto djelo u meni dok ne primim obećana krila Svetog Duha koji jedini me do rajskoga blaženstva može uznijeti da ne padnem u bezdan propasti.

  96
 • Koliko je teško tebe voljeti?

  Naš je potencijal uistinu velik. Možemo puno toga. I trebamo stremiti biti uvijek bolji nego što smo bili jučer. Ovo nije opravdanje za slabosti i manjkavosti. Ali ovo je poruka da tebe vrijedi voljeti bez obzira na sve.

  87
 • Vodimo djecu svugdje i tako mijenjajmo svijet odraslih

  Djeca nemaju što tražiti na finim mjestima za odrasle ljude. Ona stvaraju nered. Zar ne? E, ne! Pravi nered je u glavama odraslih. Ovaj svijet treba djecu da nauči nešto od njihove jednostavnosti, a to je život bez predrasuda.

  145
 • Biti uvijek u pravu

  Nerijetko se zatvorimo samo u svoju spoznaju stvari i ne dopuštamo drugima da prodru unutra. No, možda nas još bolje stvari čekaju kada se otvorimo bližnjem i pokušamo se međusobno razumjeti?

  118