Očinstvo

odlazak na misu s djecom

Odlazak na misu s djecom prema savjetima iskusnog oca

Odlazak na misu s malom djecom predstavlja vam nemoguću misiju i svaki put imate osjećaj da vas cijela crkva gleda. No postoji rješenje i za to. Odnosno, iskusni otac predlaže vam nekoliko ključnih savjeta za miran i radostan odlazak na misu s malom djecom.

svetom jospu

Očevi, pronađite uzvišen uzor u svetom Josipu

Očevi, tražite uzoran primjer očinstva među poznatima i nepoznatima? Ne nalazite ga jer savršenstva nema? Ipak, jedan je čovjek Božjim odabirom postao upravo to- savršen uzor svakom ocu. Saznajte što još niste otkrili o sv. Josipu.

za očeve

Osam blaženstava za očeve

Blaženstva su nam dana kako bismo postali dionici Božje radosti jer smo izabrali put pravde i istine. Pokušamo li ih čitati kao blaženstva za očeve, uvidjet ćemo da su to istinski blagoslovi za svakoga tko želi slijediti Božju volju. Pročitajte što donosi osam blaženstava.

katolički dan očeva

Blagdan sv. Josipa je katolički Dan očeva

Otac u obitelj važna je karika u prenošenju vjere. Djeca u svojem ocu vide uzor ponašanja i prakticiranja vjere. Ono što nauče tijekom djetinjstva, djeca će vrlo vjerojatno ponijeti sa sobom kada započnu samostalan život. Saznajte koje su glavne smjernice koje bi svaki otac trebao imati na umu.

čestitke Dan očeva

Izradite s djecom originalne poklone i čestitke za Dan očeva

Baš kao što majke vole dobiti na poklon buket cvijeća ili čestitku kao iskaz ljubavi i zahvalnosti tako i očevi vole s vremena na vrijeme dobiti svojevrsno priznanje za sve što daju svojoj obitelji. Dan očeva izvanredna je prilika da male dječje ručice uz pomoć majčinih ideja i vodstva pripreme veselo iznenađenje za ovaj dan.

molitve za očeve

Svakodnevne molitve za očeve

Otac je u svojoj obitelji i svećenik i prorok i kralj. On prema uzoru u Isusa Krista svoje malo stado vodi, služi mu i blagoslivlja ga. Donosimo vam dvije molitve blagoslova kojima otac može moliti za zaštitu svoje obitelji.

Dar očeva blagoslova

Dar očeva blagoslova

Najveći dar koji otac može dati svome djetetu, posebno svome sinu, jest blagoslov. Ne podcjenjujmo i ne zanemarujmo dar očeva blagoslova!