Korizmene aktivnosti za katoličku obitelj

korizmene aktivnosti

Korizma je doba pokore i posta koje je Crkva ustanovila prema apostolskoj tradiciji. Kao katolicima, pojedincima, zasigurno je to milosno razdoblje nasljedovanja Isusovog hoda u pustinji, ali i doba pripreme za proslavu Uskrsa na zemlji. Molitva, davanje milostinje, djela milosrđa, slušanje Riječi Božje uz post i pokoru pripremit će naša srca za najveći blagdan.

No, kako povezati obavezama razasutu obitelj? Kako pripremu za Uskrs približiti našim najmanjima? Bili oni predškolarci, školarci ili studenti i radnička mladež, traže posebnu pažnju tijekom ove duhovne priprave. Jer, korizmena priprava u obitelji može biti vrlo povezujuća, nadahnjujuća i plodonosna. Osim osobnog rasta, rast u obitelji korizmena je milost.

Donosimo vam 40 ideja kroz 40 dana korizme za aktivnosti koje će vam u tome pomoći. Naravno, možete ih prilagoditi i oblikovati svojoj obitelji – jer, nakon svega, svaka je obitelj drugačija! Večer prije (primjerice, nakon obiteljske molitve) izaberite svoju sutrašnju aktivnost i pokušajte ju provesti u djelo. Možete u donjem desnom kutu svakoga kvadratića kvačicom označiti svoj zajednički korizmeni uspjeh u podvigu i na blagdan Uskrsa vidjeti koliko ste toga zajedno prošli.  Bitno je samo da njegujete zajedništvo prilagođeno uzrastu i iz dana u dan tražite Božje vodstvo.

40 ideja kroz 40 dana korizme možete preuzeti u pdf formatu.

Neka vam je s blagoslovom ovo milosno vrijeme pripreme!


Ivana Foretić – Žena vrsna
Foto: Pixabay