Bombice za čišćenje WC školjke

Ako su vam ikada smetali izntenzivni mirisi sredstava za čišćenje, ako ne volite čistiti WC školjku, ovo je tekst za vas. Izradite sami svoje bombice za čišćenje WC školjke.

209

Nisam sigurna da sam ikada uživala u čišćenju toaleta… Uvijek je to bilo usiljeno, pogotovo jer su mi smetali ti jaki mirisi sredstava za čišćenje. A onda sam otkrila jednostavan način za čišćenje WC školjke sa samo 3 sastojka i bez velikog gubitka vremena. I, što je jako bitno, djeca mogu pomoći u njegovom spravljanju.

Ove domaće bombice za čišćenje WC školjke mogu se napraviti s 3 sastojka kućanstva i ostavit će vaš toalet čistim, svježim i mirisnim. Ako ste prije imali problema s jakim i intenzivnim mirisima sredstava za čišćenje, možete odahnuti. Neće vam izazvati mučninu jer u ovim bombicama za čišćenje nema jakih mirisa.

Potrebni sastojci:

  • 1 šalica sode za pečenje(sode bikarbone)
  • 1/4 čašelimunske kiseline
  • 1 velika žlica deterdženta za suđe
  • Silikonski kalupi za led
  • Posuda za spremiti toaletne bombice

Postupak izrade:

  1. Dodajte jednu šalicu sode za pečenje u veliku zdjelu.
  2. Dodajte 1/4 šalicelimunske kiseline.
  3. Umetnite žlicu deterdženta za suđe,promiješajte ž
  4. Pritisnite smjesu u svoje silikonske kalupe pazeći da uklonite višak smjese.
  5. Ostavite smjesu najmanje 4 sata ili preko noći da se osuši.

Nakon što su bombice za čišćenje posve suhe, lagano ih izvadite i pohranite u spremnik koji se može hermetički zatvoriti.

Kako koristiti bombice

Za čišćenje i dezodorizaciju vašeg WC-a, jednostavno bacajte WC bombice u svoju WC školjku. Neka odstoje barem 2 sata bez puštanja vode. Najbolje ih je ostaviti u WC školjki preko noći jer tako odrade još bolji posao dajući još bolji, čišći i mirisniji učinak.

Vidjet ćete kako će vam čišćenje WC školjke postati jednostavno, bez muke pa čak i zabavno.

Ljiljana Ćosić – Žena Vrsna


Foto: Pins&Procrastination

Print Friendly, PDF & Email
In this article